I mitt nya, strukturerade liv (i testfas) har jag bestämt mig för att börja planera veckomenyer. Tidigare gjorde vi alltid detta (allt innan vi fick barn, det är vad jag kallar för förr). Jag vet inte riktigt vad som hände sedan. Man skulle ju kunna tro att man blir mer organiserad när man får barn? Det känns som en del av att bli vuxen, speciellt när man har egna barn.
Men för oss blev det uppenbarligen inte så. Kanske kan vi återfå den rutinen. Det fungerar inte att spendera timmar på matinköp varje vecka, bara för att tänka på maten en dag i taget. Det står i en bok jag läser om att organisera sitt liv, där det lovas att man kan bli en mer effektiv människa och få mer fritid om man följer deras råd. Det måste ju stämma.
För att börja med min lista, tycker jag att det är passande att blicka tillbaka på vad vi åt förra veckan:
– Måndag: Wok med tacomarinerad kyckling, mangold, paprika, zucchini och koriander.
– Tisdag: Chili con carne (från söndagen) med en fräsch grönsallad.
– Onsdag: Stekt lax med gräddstuvad spenat.
– Torsdag: Wokrester från måndagen.
– Fredag: Ute på italiensk restaurang för att fira Sofies födelsedag. Jag valde gnocchi med gorgonzolasås och en generös mängd parmesan. En flaska pinot noir från Alma Rosa fick också följa med.
– Lördag: Grillfest hemma hos Anna.
– Söndag: Grillade lammkotletter med rostade rotfrukter, brysselkål, getostgratinerade rödbetor, rödvinssås och ett ofiltrerat syrah från Santa Ynez. Mums!
Planen för den kommande veckan ser ut som följer:
– Måndag: Fiskgryta med aioli
– Tisdag: (Öppen för förslag)
– Onsdag: Kyckling korma
– Torsdag: Middag ute med mammorna i Ludvigs lekgrupp
– Fredag: Köttfärsbiffar med svampsås och rostade rotfrukter
– Lördag: Skaldjursrisotto
– Söndag: Boeuf Bourguignon
Så, ja. Det var ju inte så komplicerat. Friskt vågat, hälften vunnet, eller hur?
Du kanske också är intresserad av…
– …lax med teriyakiwok
– …veckoplanering
– …måndagsmys
Zemanta