Visst är varje dag i veckan värd en god middag, ett glas vin och trevligt sällskap. Men måndagar tenderar att få minst av den där lyxen. Det blir lätt stressigt med allt som ska göras.
Jobb, förskola, skola.
Sportträningar, musiklektioner, läxor.
Snabbt, billigt, enkelt.
Och kanske även lunchlådor att fixa.
Vi har kommit fram till att måndagar förtjänar lite mer uppmärksamhet. Vi vill börja veckan på ett bättre sätt. Därför har vi infört måndagsmys. Det kan vara både snabbt, relativt billigt och enkelt, och dessutom bli till lunchlådor.
Igår grillade vi en stor bit av en köttdetalj som kallas flankstek (en prisvärd och lättlagad del av nötkött som är mer vanlig i andra länder). Den hade marinerats i chili och vitlök sedan i lördags. Att förbereda marinaden tar bara några minuter, men det lönar sig verkligen att göra det i förväg. Till köttet gjorde vi en enkel tomatsallad med skivad rödlök, hackad vitlök, lite strimlad basilika och fetaost. Och så en god bearnaisesås till det. Många tycker att bearnaise är komplicerat, men det går snabbt att lära sig. Tomatsalladen och bearnaisen är inte så bra att spara, men om man grillar en stor bit kött är det perfekt att strimla och blanda ner i en lunchsallad dagen efter.
Du kanske också är intresserad av…
…bästa snabbmaten och veckomenyn
…mat för sjuka
…veckomenyer
Du kanske också är intresserad av…
…bästa snabbmaten och veckomenyn
…mat för sjuka
…veckomenyer