…om högtider som överlappar

Det är alltid lite speciellt med tidsskillnaden till Sverige under högtider. Medan svenskarna njuter av snittar och öppnar den första flaskan champagne i förberedelserna för årets mest storslagna middag, sitter jag här med en kopp kaffe och äter bacon och ägg. Vid tretiden i eftermiddag kommer vi förmodligen att skypa in och fira tolvslaget. Kanske skypas även min pappa in för att fira vårt tolvslag igen, klockan nio på nyårsdagen svensk tid?

Högtiderna knyts samman genom det lilla överlappet som finns, och man firar tillsammans trots avståndet. Det är en fin känsla.

Här är i alla fall årets nyårsmeny, om vi lyckas laga den med en tvååring som gärna vill ”hjälpa till”:

Allra först:
Parmesankex och salami
Champagne

Förrätt:
Halstrade pilgrimsmusslor med äppelsallad, parmesanaioli och potatisfondant med citron
Mera champagne

Varmrätt:
Ankbröst med apelsinsås, vinkokta smålökar och hasselbackspotatis
Pinot noir från Alma Rosa

Dessert:
Chokladkräm med olivolja och havssalt
Portvin, om det finns något kvar

Gott nytt år, alla!


Du kanske också gillar…
…nyårsplanering
…helgrutiner
…äppelsallad