…om frukosttrenden

Frukost är verkligen i ropet just nu. Det är kanske inte så konstigt, med tanke på att svenskar generellt sett är frukostälskande och dessutom gillar att bo på hotell – ofta just för frukostens skull.

Vi träffar ofta vänner för att njuta av frukost tillsammans, både här och när vi är i Sverige. Det är ett utmärkt sätt att umgås när många har hektiska scheman.

Självklart har det en viss urban medelklass-vibe. Tjugo- och trettioåringar med lägenheter och senaste tech-gadgeten, som tror att de lever så intensiva liv att de inte har tid för sina vänner vid mer ”normala” tidpunkter, över en kopp kaffe och en klassisk kanelbulle.

Men det blir faktiskt ännu mer intressant.

Vi har nämligen hittat ett nytt favoritställe. En frukostrestaurang som erbjuder en amuse bouche innan huvudrätten, med laxcarpaccio och bacon-och-ägg-pizza samt de mest fantastiska ricottapannkakorna med citron på menyn. Ingen omelett, inga eggs benedict, och ingen breakfast burrito. Det säger en del om stället. De vill stå ut. Vara lite mer unika.

Och det lyckades de verkligen med.

En av servitriserna tog också hand om vår lilla Leo medan vi åt; hon vyssjade och bar honom, och plötsligt hade han somnat i hennes famn. ”Ni kommer att återvända,” konstaterade en annan servitris medan hon hällde upp kaffe.

Hon har nog rätt.

Du kanske också gillar…

  • …familjefrukostar och havrepannkakor
  • …trender, snobbism och medelklassens bekymmer
  • …hälsosam mat och livsstil

Zemanta