Först tog vi en promenad bland de gamla fabrikslokalerna. Jag har alltid haft en förkärlek för slitna industrikvarter. Det är något med de dolda färgerna och formerna som alltid överraskar mig.
Sedan kände vi oss hungriga och snubblade över en hemlig restaurang som varken hade namn, meny eller andra gäster. Förutom vi och ett par andra, som vi bjöd in till vårt bord. Vi njöt av kombucha (ett fermenterat te), gazpacho och panini, medan vi beundrade cyklar och andra fina detaljer i trädgården. Efteråt fick vi även möjlighet att kika in i köket, prata med kocken och få en snabbkurs i att brygga kombucha. Det verkar vara något värt att testa.
Därefter besökte vi Santa Barbara Winery för att prova lite vin, innan vi åkte för att köpa varsin bit wagyu till middag. Vi avslutade kvällen med den sista flaskan Alma Rosa pinot noir clone 667 från 2009. Jag känner redan en viss sorg över att den är slut. Men det var en perfekt avslutning på en underbar dag, och fina viner ska inte gömmas bort i en för varm garderob. De hör hemma tillsammans med wagyun. Och med mig.
Du kanske också gillar…
- …att utforska Sideways lite mer
- …att läsa om Alma Rosa, pinot noir och Sidewayseffekten
- …att upptäcka friluftsliv som det alltid borde vara