…om familjefrukostar och kokospannkakor

När jag var yngre var helgfrukosten en tradition för hela familjen. Vi dukade fint på köksbordet, kokade havregrynsgröt och ägg, och ibland stekte vi bacon. Det är först nu som jag insett att det inte är så vanligt för alla. Många väljer istället att göra en macka när de vaknar, äta ensam och kanske läsa tidningen eller kolla mejlen istället för att samlas och prata. Och visst, det fungerar ju, det är så våra vardagar ser ut.

Men de där helgfrukostarna ger mig verkligen fina minnen. Till och med när jag var sjutton, och ibland kom hem sent efter att min mamma redan hade gått upp, såg jag alltid till att vara vid frukostbordet med resten av familjen klockan tio. Eller, det var nog mest mamma och pappa som såg till att jag gjorde det, men jag ville ju också vara med.

Nu längtar jag efter att skapa egna familjefrukostar. Idag bestämde jag mig för att steka pannkakor, och de blev både goda och nyttiga. Den lille testade dem till och med! Varje ny maträtt han vågar smaka är en seger, för annars är det mest chicken nuggets och makaroner som gäller. Jag kan tänka mig att vi kommer laga dessa pannkakor ofta framöver.

Här är receptet!

Kokospannkakor med banan och kanel (6 st)

  • 4 stora ägg
  • 3 msk kokosmjöl
  • 1 mogen, mosad banan
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • Smör att steka i

Vispa ihop alla ingredienser och låt smeten stå i 5-10 minuter för att svälla. Stek sedan i smör. Pannkakorna blir ganska tjocka, men något mindre i diameter, ungefär som amerikanska pannkakor.

Vi åt dem med vispad grädde, mandelsmör och hallonsylt. Så gott!

Du kanske också gillar…

  • …frukosttrenden
  • …bästa dinerfrukosten
  • …vanor

Zemanta