…om en riktigt god portvinsglögg

Julförberedelser och glöggtestande

Idag har vi varit på ett barnkalas, som vi brukar, och samtidigt har vi förberett lite inför jul. Vi har köpt en adventskalender och några andra nödvändigheter, och jag har även gjort en krans som nu pryder dörren. Dessutom har vi provat några olika glöggrecept för att hitta den vi gillar mest. Jag har inte gjort egen glögg så många gånger tidigare; jag har alltid tyckt att det funkar bra med det som finns på Systembolaget. Men nu när vi inte har tillgång till det, var vi tvungna att göra vår egen. Och den här blev faktiskt riktigt god! Receptet är ursprungligen från Filippa och Martin.

Ingredienser

  • 0,5 flaska portvin (dvs 37,5 cl)
  • 1 flaska rödvin
  • 1 msk hel kardemumma
  • 1 kanelstång
  • 8 hela kryddnejlikor
  • 1,5 dl farinsocker
  • Eventuellt lite konjak

Instruktioner

Blanda ihop allt och låt det stå i ett dygn. Glöggen är god både varm och kall, och om man vill kan man tillsätta lite konjak för extra smak.

Du kanske också gillar…

  • Att prova en konjaksglögg
  • Portvinsglögg med apelsin
  • En sista måltid

Zemanta