Förra veckans höjdpunkt på matfronten var grillad entrecôte med stekt brysselkål, haricots verts och svamp. Och bacon. Allt blir ju lite mer intressant med bacon, eller hur? Dessutom hade vi en portvinssås som var helt fantastisk. Vi snodde även en genväg med färdigköpt potatismos, men det är faktiskt lika bra som hemlagat. Det innehåller ekologisk potatis, smör, grädde, salt och peppar – inga konstigheter där. Och prisskillnaden mot att köpa potatis är minimal, så det var ett enkelt val.
Den där köttbiten var inte på vår ursprungliga plan för veckan, men ibland händer det att barnen blir sjuka. De verkar friska, men så visar det sig att de inte är det, vilket gör att alla helgplaner raseras. Och när det är så, orkar man inte med avancerad matlagning. Att grilla kött är ju snabbare än att koka makaroner, faktiskt.
Veckans matplaner ser ut på följande sätt:
Måndag: Teriyakilax med bok choy
Tisdag: Pumpasoppa (från förra veckan) med räkor
Onsdag: Varma mackor med fetaost, ruccola och salami
Torsdag: Burritos (takeout)
Fredag: Grillade lammkotletter med ugnsbakade rotfrukter och getostkräm
Lördag: Musslor och linguini
Söndag: Julfest med Emmas föräldragrupp
Du kanske också gillar…
…att läsa om måndagsmys
…de bästa hamburgarna någonsin och veckans meny
…mat när man är sjuk
Zemanta