…om att nyårsplanera

Nu har jag gått igenom mitt champagneförråd inför nyårsafton. Det var lite magert, men jag lyckades hitta en flaska brut réserve från Doyard. Det borde bli riktigt bra!

Vi hade blivit inbjudna till en nyårsfest, men den var inte direkt barnvänlig och vi hade ingen möjlighet till barnvakt. Så vi tackade nej och bestämde oss för att fira hemma istället. Det visade sig vara en bra idé, eftersom båda barnen vaknade med feber idag…

Nu gäller det bara att bestämma vad vi ska äta. Hummer är ju en klassiker, men jag är mer sugen på pilgrimsmusslor. Vi åt en fantastisk trio med pilgrimsmusslor förra veckan när vi hade en dejt på Bistro Le Coq, och jag kan fortfarande inte sluta tänka på dem. Jag måste bara komma på några tillbehör som passar till champagnen. Vi funderar också på att laga anka, om vi lyckas få tag på någon. Jag har aldrig lagat det tidigare, så det känns som ett spännande alternativ nu när vi bara är vi. Egentligen skulle jag vilja ha renfilé med murklor… men det är lite svårare att få tag på. Till dessert hoppas jag på en crème brûlée med Sauternes.

Hur ser era planer för nyårsafton ut?