…om att ha pumpaparty

Vi hade en helt fantastisk kväll som gjorde oss alldeles snurriga, en sådan där kväll man vill bevara i en vacker glasburk och plocka fram igen när tristessen smyger sig på. En kväll som verkligen borde bli en tradition.

Vi har skurit ut pumpor, skrattat, jämfört våra skapelser och nästan skadat oss på vägen. Självklart blev det en omröstning, och alla pumpor var så vackra, verkligen. Och så har vi ätit.

Framför allt har vi ätit.

Jag älskar de där lite nördiga temafesterna, så det var självklart att jag tog tillfället i akt att ha ett pumpatema. Pumpa och höst, tända ljus och varm äppelcider med kanelstång som fyllde hela hemmet med en ljus och mysig atmosfär.

Här är menyn:

Fördrink: Varm kryddig äppelcider med calvados
Tilltugg: Crostini med fikonfärskost, prosciutto och inlagd pumpa
Buffé:
– Pumpasoppa med kokosmjölk, ingefära, lime och chili
– Bröd med smör och ost
– Ljummen sallad på rostade rotfrukter och pumpa, ruccola, ärtskott och pumpafrön, med en yoghurtsås med vitlök och mynta
– Grillade kycklingvingar
– Grillad majs

Efterrätt: Pumpacupcakes
Snacks: Rostade nötter och pumpafrön med rosmarin och chili, popcorn

Du kanske också gillar…
…att förbereda för pumpafest
…pumpaplaner
…svenska smaker

Zemanta