…om zombielivet

Ikväll har vi funderat, planerat och lagt upp livspusselstrategier. Inte för hela livet, och inte för bara imorgon, men någonstans mittemellan. Jag är trött på att försöka överleva en dag i taget. Jag tror att jag behöver lite bättre rutiner, att vi alla behöver det.

Steg ett är automatiskt synkade kalendrar (check!).

Steg två är att skriva in saker i de där kalendrarna (check!).

Steg tre är att se Walking Dead (check!!!!!).

Detta föranleder två angelägna frågor så här på kvällskvisten:
1. Har ni några smarta organisera-upp-vardagen-tips till oss?
2. Finns det någon som helst möjlighet att zombies kan finnas på riktigt? Vad säger forskningen, liksom? Hur orolig borde man vara?

Share

10 thoughts on “…om zombielivet

  1. Det bästa är nog just att jobba fram bra rutiner tillsammans (och se till att de följs!). Min tjej och jag har försökt göra ett schema över veckan med bestämda dagar för olika sysslor, typ när det ska städas, när det ska storhandlas och sånt. Funkar sådär, eftersom vi båda är så lata, men jag tror på idén!

    • Jag tror också på idén – jag är en sucker för alla slags listor och scheman – men just det där med att faktiskt följa dem, där fastnar jag lite… Några tips där? Hur tänker ni bära er åt för att faktiskt följa ert schema, om ni nu tänker försöka börja göra det lite bättre? (Man skulle kanske kunna hyra in en ordningsvakt med batong som håller ordning på en, till exempel?)

  2. Har inga tips tyvärr… Men zombies tror jag benhårt på! Det är en viktig del av min kvällsrutin också i perioder! :-)

  3. har inte färdighackad lök i frysen – däremot en del färdiga lr halvfärdiga rätter som jag gjorde när jag ändå lagade mat :) – det tar ju inte dubbelt så lång tid att göra dubbel sats av kött/kyckling-gryta t.ex – dubbel sats av plättar däremot tar ju just det – dubbelt så lång tid att grädda… nu har jag ju iofs inga småbarn längre – men det är ändå skönt/bekvämt/praktiskt att kunna trolla fram god mat hyfsat fort när hungern river i magen :) – det övriga livspusslet har jag inte fått ihop än – får se om jag lyckas med det när barnen flugit ut?!? den som lever får se ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>