…om vandring med barn

Det där med att vandra är ju rätt schysst. Fjäll, skogar, berg, ängar. Natur och frisk luft. Och träning. Samtidigt. Och jag är alldeles för dålig på det, det blir inte av och jag hittar på de mest kreativa ursäkter. Det är för soligt, för varmt, för blåsigt, för kallt, och jag har kanske lite, lite ont i en fotled om jag känner efter ordentligt, och så hinns det ändå inte med. Och de bästa byxorna är i tvätten och kanske, kanske borde jag köpa en keps först.

Att det inte funkar med småbarn brukar jag också köra på.

Men det är ju faktiskt inte sant. Jag tror att det handlar om träning. Både för oss, och för den Otålige som inte vill sitta stilla i en sele. Så vi kör korta turer i parken bredvid vårt hus, som idag, så att vi alla kan vänja oss lite innan det är dags att ge sig ut på riktiga leder.

Dessutom är det så nära och enkelt att nästan alla ursäkter faller. Förutom kanske den om kepsen. En sån behöver jag fortfarande.

Share

2 thoughts on “…om vandring med barn

  1. Hej!

    Vilken blogg du har! Fastnade efter bara några sekunder… och blev sittandes en lååååång stund! Du skriver med sån inlevelse, så jag vet inte vad. Hit kommer jag titta in fler gånger! Tack för din inspiration! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>