…om tjejleksaker och pojkkalas

Igår var vi på Fabians första riktiga amerikanska barnkalas. Det var så klart Disneytema, med dekorationer från Bilar – dukar, muggar, tallrikar, banderoller, heliumballonger och tårta följde temat. Till och med den inhyrda hoppborgen var dekorerad med Bilar-bilder.

Det är hans favorit, fick vi höra.

Och undra på det. Av alla miljoners leksaker som fanns i hemmet så bestod en väldigt, väldigt stor del av bilar. Brandbilar, lastbilar, racerbilar, små bilar, stora bilar… Vad skulle han annars ha kunnat ha för favoritleksaker? Okej, det fanns tåg och flygplan också, men faktiskt inte en enda docka. Faktiskt inget alls av sådana leksaker som brukar klassificeras som ’tjejleksaker’. Inga alternativ till fordon och konstruktion. Ingen möjlighet att få tycka om andra saker.

Jag har sällan varit så nöjd med en födelsedagspresent. Födelsedagsbarnet och hans bröder behövde verkligen dockan och dockvagnen som vi hade med oss. Och det är inte ofta en familj med tre barn faktiskt behöver något i leksaksväg.

Share

4 thoughts on “…om tjejleksaker och pojkkalas

  1. Kul att få ge bort en present som behövs. Vad verkade föräldrarna och barnen själva tycka om presenterna?
    Mina egna fördomar säger mig att föräldrar som inte ger sina barn lite variation, men som ändå har råd att ställa till med hoppborg-kalas, kanske inte är helt sugna på variation helt enkelt, eller? Jag hoppas jag har fel!

    • Mamman skrev faktiskt på kvällen en statusuppdatering på Facebook att det var lustigt hur alla tre pojkarna i familjen lekt hela kvällen med just vagnen och dockan. Det skojades lite kring det. Ingen ondgjorde sig så klart, men bara det att det var lite av ett ‘skämt’ säger ju också en del. Jag hade gärna velat se reaktionerna vid presentöppningen men de öppnade alla presenter själva efter kalaset så vi var inte med då, tyvärr.

      • Jo precis, att se det som något lustigt säger ju en hel del. Förhoppningsvis förstod inte barnen detta, utan kunde leka vidare utan att bli “störda” av de vuxnas reaktioner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>