…om tiden

Jag har tyvärr inte haft tid att blogga de senaste veckorna.

Man skulle kunna tro att det är för att det är mycket med jobbet. Och jo, det är ganska intensivt, men det är inte därför.

Man skulle kunna tro att det är fix med flytten till andra sidan jordklotet som helt tagit över vardagen. Och jo, det är en hel del att göra, men det är inte därför.

Och kanske skulle man kunna tro att livet med två små busfrön kring benen gör det där med bloggandet svårt att hinna med. Och jo, så är det i och för sig, men det är inte därför.

Problemet är att kvällarna bara måste spenderas tittandes på hus.

Igår kväll pratade vi i två timmar om den idealiska placeringen av tvättstuga och hur många klädkammare man egentligen behöver. Sen funderade vi en stund på betonggolv och granitskivor och lite, lite på om man borde ha två diskmaskiner i köket.

Vi funderar på att bygga nytt.

Först tänkte vi enkelt, litet typhus, inte så dyrt, inte göra så mycket ändringar.

Sen insåg vi att vi ‘behövde’ lite större. Sen insåg vi att vi ville ha en annan planlösning än vad typ alla husen vi tittat på har. Sen insåg vi att vi skulle vilja göra en massa tillval i slutändan ändå, för så blir det liksom alltid för oss.

Och efter att vi flyttat gränsen framåt, uppåt, gång på gång, så började vi fråga oss om vi inte borde be en arkitekt hjälpa oss att rita Drömhuset, när vi ändå håller på. Att bara bli nästan nöjd känns som slöseri på både pengar och tid, nämligen.

Och ja, nu är vi alldeles utmattade och är tillbaka i funderingarna på lägenhet istället. För om det här så här fullkomligt absorberande att bara fundera på husbygge i några veckor, hur ska det då vara att faktiskt bygga ett?

Share

8 thoughts on “…om tiden

 1. Oj, lycka till. Det är stora beslut och ska kännas rätt. När vi byggde vårt hus för sex år sedan sa någon till oss att det egentligen krävs att man bygger tre hus innan man kan känna sig riktigt nöjd, innan man vet exakt vad och hur man vill ha det. Och det ligger nog mycket sanning i det påståendet. Hade vi byggt i dag hade vi gjort på många andra sätt. Nu har vi dock sålt och ska flytta i slutet av sommaren. Men en arkitekt som ritar ert drömhus låter som en toppenidé om ni bara har tiden att just låta processen ta tid.

  • Det vore kul att höra vad ni skulle gjort annorlunda! (Om man kan dra tillräcklig nytta av andras lärdomar så kanske man kan klara sig med att bygga… säg två hus, innan man blir nöjd?) ;)

 2. Wow, häftiga planer!! :)
  Ett eget hus är alltid mödan värt. Det är dessutom inte alls dyrare än att bo i lägenhet. Jag byggde mitt hus för ett och ett halvt år sedan (är långtifrån färdig) och jag har inte ångrat det en sekund! Jag valde ett färdigritat från en hustillverkare, gjorde bara några småändringar för att det skulle passa mig och mina behov bättre. När grunden var klar så tog det bara tre timmar innan ett färdigt hus var på plats. Helt galet! Sedan valde jag att spackla, slipa och tapetsera själv för att få ner kostnaderna något. Jag valde bort kaklat badrum till förmån för en kamin i vardagsrummet vilket passade mig bättre. Såna små justeringar får ju ekonomin styra över.
  Men jag hoppas att ni hittar vad ni söker! Även om det råkar bli lägenhet på slutet… ;)

  • Nej grejen är ju att det inte är dyrare! Med nytt så är det ju dessutom inte en massa underhåll och renovering (i början). Däremot skulle vi behöva söka oss en bit utanför stan och det är vi väl lite mer tveksamma till… Lägenhet i stan har ju sina fördelar också!

 3. Vad roligt att ha möjlighet att bygga ett hus, låter så spännande! Ser fram emot att få läsa om era planer. Min första tanke var att två diskmaskiner låter lite “overkill” men när jag kom till att tänka på att vår diskmaskin ju faktiskt alltid är full så var min andra tanke, två diskmaskiner -Yes.

  Lycka till! Kram Christina

  • Ja hur det blir i slutändan får vi väl se. Angående diskmaskinerna så har jag hört om folk som har två och där en alltid är ren och den andra smutsig, och så plockar man direkt från maskinen ut på bordet när man dukar. Poängen är alltså att slippa momentet med att plocka in och ur skåpen. Plus att det är bra när man har större kalas och det blir mycket disk förstås. Tycker att det låter himla fiffigt (om man har plats för det), men har aldrig testat det i praktiken (kanske är det en sån där grej som låter bättre än det är). Två tvättmaskiner vore ju också guld! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>