…om soccer moms och soccer boys

Apropå Fabians fotbollsträning förresten.

Självklart ordnade en av de andra soccer moms t-shirts till barnen med deras namn och födelsenummer på… Rosa till flickorna, grönt eller marinblått till pojkarna, och dessutom märkta med ‘boy’ och ‘girl’ på bröstet (så man verkligen inte ska kunna ta fel).

Och jag kunde inte med att säga att jag tyckte att det är dumt att så uttryckligen köna barnen på det viset, när hon varit så gullig och fixat. Jag kunde inte.

Jag måste träna på det där.

Share

12 thoughts on “…om soccer moms och soccer boys

  • Ja usch vad jag blir frustrerad på mig själv. Jag vill ju egentligen säga ifrån och sen orkar jag liksom inte med att ‘förstöra stämningen’. Suck.

  • Alltså, jag har lite svårt med slösaktigheter. Att köpa eller få saker som sen inte används får jag lite ont i magen av (också). Så han kommer nog att få ha den, även om jag inte kommer att uppmuntra det (fast jag älskar ju det där med namn och nummer på ryggen…). Jag tror också att jag börjar vara lite luttrad eftersom det knappt går att köpa barnkläder som inte är uttryckligt märkta med ‘boy’ och ‘girl’ här (vi har börjat beställa svenska barnkläder på nätet, haha, fast det beror också på att alla amerikanska märken vi testat hittills är så breda att de ramlar av våra barn).

 1. Åh så svårt! Hur man än vänder på sig blir det fel i det läget…inte vill man trycka ner andra och tala om hur “fel och dumt” de tänkt…framför allt inte om kulturen man befinner sig i har en annan förståelse än man själv. Ibland får man kanske välja sina strider och ta dem så ingen behöver förlora ansiktet? (tänker på mamman) och kanske tumma lite på sig själv och hitta ett bra tillfälle att föra diskussionen kanske inför kommande år? Lycka till i varje fall

  • Nej det är verkligen en ‘non-issue’ här. Jag har aldrig någonsin hört någon yttra att den typen av explicit könande skulle vara något problem. I Sverige hade jag nog sagt något tror jag, för där känns det liksom mer väntat att det ska komma den sortens invändningar. Sen kan man förstås försöka invända utan att vara överdrivet kritisk också, det handlar ju om att få någon att tänka ett steg till snarare än att säga ‘du är dum’. Kanske handlar det om att förbereda några bra såna fraser, som man sen bara kan plocka fram?

   • barnen växer ju så kanske föreslå att nästa tröja står det soccer kid på och samma färger på alla tröjor ;) – btw så satt jag granne med din mamma igår på tina thörners föreläsning – glömde säga t henne att hennes dotter skriver fantastiskt bra i sin blogg :)

 2. Kan du inte ta upp det i termer av “vad synd att de växer ur tröjan så snart och eftersom det står soccer boy så kan vi inte ge den till vår dotter, nu när den är så fin”
  Visserligen är den personlig med namn och sånt, men det kanske funkar i andra mer generella sammanhang.

  • Jo… Men då gör man ju skillnad själv? Alltså, jag tycker ju att barnen kan ha samma kläder oavsett kön, att säga att de inte kan det blir ju fel det också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>