…om när någon annan städar

I väntan på föräldragruppsträff sitter jag på Starbucks, med en sovande bebis bredvid mig. Under tiden blir huset städat. Jag känner en massa saker inför det faktum att någon annan städar åt oss ibland, men mest av allt känner jag att det är himla, himla skönt.

Och om man säger så här – på den bästa dagen jag kan drömma ihop så städar jag inte precis.

Share

2 thoughts on “…om när någon annan städar

 1. Vi har också haft städhjälp, och funderar starkt på att skaffa det igen.
  Visst kan man diskutera huruvida det är rätt eller fel att ha folk som gör saker åt en, men så länge de får skäliga löner, väljer det själva och inte blir behandlade som lägre stående så ser jag faktiskt inget fel i det. Herrskap och tjänstefolk är det ju inte tal om, mer en service.Floristen och Starbucks tjänar ju också pengar på att göra erbjuda dig något du kan göra själv.
  De som städar har ett jobb och tjänar pengar, och du får tid till annat.

  Kram Christine
  http://www.matikvadrat.se

  • Gör det om ni vill och kan! Det kostar ju en del, men jag tycker att det är värt det. Och jag tycker inte att det är fel. Jag ser nämligen inte städning som något fult, och jag tycker att det är bra att det håller på att växa fram en ny (beskattad) arbetsmarknad. Jag hade städjobb när jag var yngre och ser det som en utmärkt inkörsport till arbetsmarknaden. Men samtidigt – det spelar ingen roll hur jag resonerar på ett rationellt plan, för de där normerna som gör att det ‘känns’ obehagligt sitter så djupt ändå… Men som med så mycket annat så kommer man förbi de normbundna hindren genom att hoppa över dem. Det handlar mycket om vanor, om att göra något tillräckligt mycket för att det ska börja kännas ‘normalt’. Om man vill, vill säga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>