…om maten

Alltså, det här med maten. Det är nog ändå det viktigaste för att jag ska må bra. Mat, sömn, Facebook.

Skojar bara.

Sömn är överskattat.

Nämen mat hörrni. Det är smaker och minnen och trygghet och kärlek, och så är det en viktig del i hur man bygger en familj. Att äta tillsammans. Prata om dagen. Säga nej det blir ingen glass och inget Mickey Mouse förrän vi ätit färdigt, och sedan ge med sig ibland ändå, för han är ju bara två och får man aldrig någon matro i det här huset?!

Att föra vidare matvanor. Varma mackor i vårsolen, familjefrukostar på helgerna, smörgåstårta med lax på födelsedagar, och en frysbox full med kött och bär.

Jag undrar vad de kommer att minnas från sin barndom, mina små. Smoothies på kafé, chicken nuggets med makaroner och hot dogs på grillen? Fruktsallad på stranden, cheese sticks i bilen, de där små kexen som man får för att neutralisera gommen med när man provar vin? Pizzadag på dagis, alldeles säkert. Och candy canes, som Den Äldre är övertygad om att Tomten kommer att ha med sig varje jul hädanefter.

Det lär jag få leta efter i affärerna den tjugotredje vareviga år.

Hungriga har de inte fått vara hittills, i alla fall. Och då kanske man får vara nöjd?

I väntan på att den Stora Kräsenheten ska lägga sig så fokuserar jag i alla fall på vad jag själv tycker om. Vad jag mår bra av. Vad jag vill ha. Han får väl äta sina chicken nuggets, Den Kräsne, men detta är de vuxnas meny för veckan:

Måndag: Ostgratinerade fläskkotletter och broccoli
Tisdag: Grillad andouille med coleslaw
Onsdag: Ugnsbakad lax med potatissallad
Torsdag: Samma som måndag
Fredag: Boeuf Bourguignon
Lördag: Musslor i kokosmjölk
Söndag: Grillade ostburgare

Share

4 thoughts on “…om maten

  1. Sömn är definitivt överskattat:) Mina barn kommer att minnas köttbullar, korv, köttbullar, köttbullar, några pannkakor och lite makaroner och så köttbullar. Fast jag gör dem själv oftast, ibland i alla fall. Kram!
    Och du beuf bourginon är en klar favorit. Och musslor. Gudars så gott!

  2. Jobbar på det där med att göra själv… men han tittar på den, och sen på mig, och säger nej tack, utan att ens smaka. Men till slut ska det väl gå. B.B. är perfekt att fixa med när man ändå är hemma på dagen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>