…om måndagsmys

Egentligen är väl alla dagar i veckan värda en riktigt god middag, ett glas vin och trevligt sällskap. Men dagen som får minst av sån vardagslyx är nog ändå måndag. Alldeles för ofta blir det stressigt.

Jobb, dagis, skola.

Fotbollsträning, pianolektioner, läxor.

Snabbt, billigt, enkelt.

Och så ska det kanske bli lunchlådor också.

Vi har bestämt att måndagar förtjänar lite extra uppmärksamhet. Att vi förtjänar att börja veckan på ett trevligare sätt. Så på måndagar är det måndagsmys. Och det kan vara både snabbt, hyfsat billigt och enkelt. Och bli lunchlådor.

Igår grillade vi en stor bit  tri-tip (en billig, enkel styckdel av nöt som inte brukar finnas i Sverige, men det funkar precis lika bra med rostbiff). Den hade marinerats i chili och vitlök i kylskåpet sedan i lördags. Det tar ju bara några minuter att fixa med marinaden till köttet, men är verkligen värt att göra någon dag i förväg. Till det gjorde vi en enkel tomatsallad med skivad rödlök, hackad vitlök, lite strimlad basilika och fetaost. Och så en bea på det. Bearnaise kan kännas krångligt, men det går snabbt när man väl lärt sig. Bearnaisen och tomatsalladen fungerar inte så bra att spara, men grillar man en stor bit kött så är det perfekt att strimla och blanda ner i en lunchsallad dagen efter.

Share

4,054 thoughts on “…om måndagsmys

  1. Pingback: …om lax med teriyakiwok | fråga ugglan