…om livsavgörande beslut

De senaste dagarna har jag tänkt på livet. På var jag vill bo, vad jag vill jobba med, hur min bästa dag ser ut och hur jag ska göra för att fler dagar ska bli som den dagen.

På hur man ska veta vad man vill egentligen.

Jag blir så där ibland. Och då känner jag att jag måste veta allt nu nu nu, och att det måste finnas en målbeskrivning och en handlingsplan, så att allt blir precis rätt och inget steg tas åt andra håll än just det som jag specificerat i exceldokument och post-its på kylen.

Och jag kommer ihåg känslan när jag gick i nian och skulle välja vad jag ville läsa på gymnasiet. Och känslan när jag sen gick sista året där och skulle välja vad jag ville läsa på universitetet. Båda gångerna valde jag sådant som intresserade mig, men också sådant som kändes säkert. Tryggt. Breda utbildningar med gott om backup-alternativ, om jag skulle ångra mig. Och så toppade jag upp med extrakurser vid sidan av, för säkerhets skull.

Och nu känns det lite grann på samma sätt. Som om jag måste bestämma mig hur jag vill att livet ska se ut egentligen. Och jag undrar om de där breda vägarna har tagit slut nu. Om de delat sig tillräckligt många gånger.

Kanske måste man ändå välja till slut.

Share

5 thoughts on “…om livsavgörande beslut

  1. Välformulerat!
    Visst är det svårt? … att verkligen veta, och framför allt veta hur man ska ta sig dit! – tycker jag i alla fall ;) har verkligen upptäckt hur viktigt det är med mål! … hur vet man annars att man kommit fram liksom, då virrar man bara omkring medan livet rinner i från en :(

    Lycka till i alla fall ;) Låter som du är van att göra bra och kloka val :)

  2. Ja usch vad svårt det är! Jag vill så mycket, men jag vet att jag inte kan göra allt och det är svårt att välja. Vad är det jag vill tillräckligt mycket för att det ska vara värt allt hårt arbete det kommer att innebära att ta sig dit? Lyxproblem, dock! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>