…om lax med teriyakiwok

Vi brukar ju försöka köra måndagsmys för att starta veckan på ett bra sätt. Som fredagsmys, ungefär, men utan På Spåret då. Idag lagade vi vildfångad lax med en wok på grönsaker från utflykten till Farmer’s market i lördags. Och så en kall citrussås till det.

Vildfångad lax innehåller mer omega 3 än odlad. En sisådär 200 g per person kan vara lagom. Lax alltså, inte omega 3.

Man måste förstås inte köpa lokalodlade, ekologiska grönsaker, men om man kan så varför inte? Samtidigt som jag skriver det här så ser vi på en dokumentär om ekologisk odling. Bra mat ska vara en rättighet, inte ett privilegium, säger de. Idag körde vi på bok choy, paprika och sockerärter.

Eller vi och vi, förresten. Jag tittade mest på medan A fräste ihop dem med olja i en stor stekpanna. Sen hade vi (det låter bättre med ‘vi’, erkänn) i lite (färdigköpt) teriyakisås med sesamolja och ingefära, och slutligen lite sesamfrön.

Jag (inget ‘vi’ här inte) gjorde också en kall sås på creme fraiche och lime (saft och zest).

Gott blev det!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>