…om läsande och sovande

Jag skulle skriva ett inlägg igår kväll (i morse i Sverige, alltså), jag skulle bara läsa klart boken först. Åttio sidor var kanske lite väl mycket så här i efterhand.

För jag somnade redan efter tio sidor.

Det var inte bokens fel, så mycket ska erkännas. Jag läser Stephen Kings On writing och den är verkligen inte tråkig. Inte så spännande och fort-in-med-fötterna-under-täcket som hans böcker kan vara förstås. Det här är ju en biografi och en guide till skrivande, så det vore lite mycket att kräva spänning på den nivån. Jag är dessutom ganska nöjd med att kunna läsa Stephen King och somna. Jag minns när jag läste Stark någon gång under högstadiet. Jag drömde mardrömmar i en vecka.

Men när jag läser om hans uppväxt och skrivandefilosofi så blir jag ju väldigt sugen på att läsa fler av hans böcker, förstås. Och jag borde väl ändå ha mognat lite sedan högstadiet (fastän det var nästan nyss), tillräckligt för att kunna sova om natten trots obehagliga böcker?

Det är i och för sig inte så att jag sover så mycket om nätterna i alla fall.

Share

One thought on “…om läsande och sovande

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>