…om julstressen

Jag har nog aldrig tidigare förstått det där med julstress.

Mycket som ska fixas, folk överallt, resande, flängande, visst. Allt det där känner jag väl till. Been there, done that, liksom. Men jag har aldrig varit så stressad som idag. Jag insåg vid tvåtiden att jag glömt både att äta frukost och lunch, och att min mobil var borta. Det är den fortfarande, för övrigt.

Men sedan lyckades den andra halvan av familjen lokalisera mig och Harry vid julskinkan på mataffären. Hur nu det gick till. Jag hade några timmar tidigare skrivit ett mejl och sagt vilka ärenden jag skulle göra, och nämnt ‘mataffären’, men inte angivit några tidpunkter eller skrivit vilken mataffär jag menade. Och just denna var det faktiskt flera månader sedan vi handlade på, så det var inte direkt det mest logiska valet.

Så jag gissar på någon slags telepati.

Efter det vände det i alla fall, för vem kan stressa när man får köra barnkundvagn med en tvååring som glatt hojtar no running! och oops, sorry! varje gång han stöter i någon? Omöjligt. Skratt tar liksom udden av stressen.

Så åkte vi hem, tände ljus, rostade nötter och värmde glögg och lussekatter. Hela huset doftade jul och så kom vännerna och den lilla av stressen som fanns kvar fick lov att ge med sig, till sist. Och så lugnade sig pulsen tillräckligt för att, när de gått, lyckas slå in nästan alla julklappar, koka lite mer glögg och steka köttbullar med kryddpeppar.

Det ska nog ordna sig ändå, det här med julen.

Share

6 thoughts on “…om julstressen

  1. Men kära vän. Sluta! Snart kommer en arbetsvillig faster farande och vill ha något för händerna. Du tänkte väl inte förvandla dig till hembiträde heller? Vi vill ha er sittandes i soffan med varsin kopp glögg och bli lite uppassade. Ni alltså, inte vi. Ja, nu blev ju allting mycket klarare… Ha ha. Sitt!

  2. Oj, om man glömmer bort att äta, då är det illa ;) Otroligt att ni hittade på varandra ;) … man blir verkligen van vid att ha mobilen som hjälp/trygghet, men om man bara går tillbaka 10-15 år … hur överlevde folk ?

    Fast för min del skapar mobilen ganska mycket stress också … min arbetsgivare mailar/ringer/textar för jämnan och vill att jag ska hoppa in och jobba extra. Känner stor lust att ibland bara stänga av mobilen, internet och bara ta det luuugggggnt ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>