…om julklappar på dagis

Fabian fick med sig en julklapp hem från dagis i fredags. Brukar man få julklapp från dagis i Sverige? Det kan jag inte minnas att vi fick när vi var små.

I alla fall var paketet hyfsat stort och, ja, jag var nyfiken, så idag öppnade jag det. Det är första gången jag har öppnat en julklapp i förväg (dessutom någon annans julklapp, eh…). Men det kändes viktigt att se vad det var, var ribban låg, innan vi skulle överlämna våra julklappar till dem.

Visst känns det här som en ganska ‘stor’ present från dagis? Hade det varit en målarbok eller liknande så hade jag bara tyckt att det var gulligt, en fin gest. Något sådant här hade jag aldrig, aldrig väntat mig, och det får mig att undra vad som i sin tur förväntas av oss.

Mer än en målarbok, säkert?

Share

5 thoughts on “…om julklappar på dagis

  1. Här i Finland får inte barnen någon särskild julklapp, däremot har de en julkalender där barnen får turas om att öppna en lucka och sedan ta med sig det som finns. Tilda fick i år med sig en pepparkaksgubbe (och nu ska vi väl inte gå in på huruvida det hade funkat i Sverige… ;) ) klippt i papp och med en kort dikt på baksidan. Hon älskar den. Den är med typ överallt. För barnen är det säkert inte viktigast att det är stort och vackert utan under vilka former man fick det. Att få vara den som går och öppnar luckan och får sin pepparkaksgubbe, det är stort när man är fyra år.

    • Något liknande kommer jag ihåg att vi hade också! Man gick och väntade och väntade på sin tur… Det var en roligt tradition tycker jag!

  2. Pingback: …om julklappar och gåvors symbolvärde | fråga ugglan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>