…om hyressjukan

Jag är en bofast typ. En sådan där som alltid packar upp väskan och hänger in i garderoben på hotellrum. En sådan som åker till nya städer och varje gång säger att här skulle man ju kunna bo. En sådan som har Hemnet som kvällslektyr, för skojs skull.

Jag saknar vår första riktiga lägenhet i Uppsala. Jag saknar vårt hus i Arjeplog. Jag saknar det lilla poolhuset där vi bodde i somras. Och när vi väl lämnar huset där vi bor just nu så kommer jag att sakna det.

Och de senaste dagarna har jag gått och funderat på vad det är som jag tyckt mest och minst om på alla ställen där jag har bott. Vad jag tar med mig, utöver saknaden. Och så leker jag i SketchUp och funderar på hur den optimala planlösningen ser ut egentligen, om man behöver en vinkyl och om det där med inglasad veranda kanske inte är så dumt, ändå.

Jag lider av hyressjuka. Hyrt hus, hyrda möbler. Det enda som är vårt är grillen och vinglasen, på ett ungefär. Och det är vansinnigt skönt ibland, men också tråkigt. Det kliar i fingrarna och det är därför jag gör ritningar och låtsasmöblerar.

Det måste bli en lista, tror jag. Det är det enda som hjälper mot kliande fingrar.

Share

5 thoughts on “…om hyressjukan

  1. Jag packar också alltid upp på hotell. Vill liksom känna mig som hemma, tror jag. Jag älskar hus också och är just nu besatt av att rita den optimala planlösningen. Vi byggde nytt för 3,5 år sen och ska inte bygga nytt igen. Men det är ju så kuuuuul att rita.

    Kram Lena

  2. Så spännande att få reda på hur ni hamnade i Santa Barbara! Jag kan förstå att det är jobbigt att ta sig därifrån. Och vilket fin foto på dig och din man. Fantastiskt vackert. Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>