…om husmusen

Vi har skaffat husdjur. En liten mus. Eller, jag hoppas i alla fall att den är liten.

Det var Syster Yster som igår kväll flög upp i soffan och ropade jag tror jag såg en råtta. Vi försökte övertyga henne om att det nog var en ödla, eller ingenting alls. Men det var det inte. Ingen råtta, kanske snarare en mus, men ändå.

Den sprang in under kylen och sedan dess har vi inte sett till den, trots idoga försök att med sopkvasten vifta fram den, skrämma ut den. Jag skojar och säger att det kunde varit värre, möss kan ju både laga mat och sy balklänningar, det har jag sett på film, men hon ler inte ens, systern.

Och det står i vårt hyreskontrakt att vi inte får ha husdjur. Det vet nog inte musen om.

Share

2 thoughts on “…om husmusen

  1. :) för ngt år sen hade jag möss inne i mitt hus – grannen sa att det är inte gott om ¨råttor¨i år – nä sa jag hur ska du kunna se dom ute när dom flyttat in hos mig??? ( levde ett tag med upprivet golv pga vsttenskada, mkt lättinflyttat för möss då ) p.s näbbmöss är ju rätt söta ändå (intalade jag mig)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>