…om födelsedagsönskningar

Jag fyller år på torsdag.

Och man kan tycka att med två småbarn så borde ens egen födelsedag bli lite mindre viktig. Att barnens liksom tar över.

Ja, jag vet inte vem som hittade på det. Inte var det jag i alla fall.

Födelsedagar ska vara frukost på säng och paket i vackra papper och blommor och familj och tårta i regelbundna intervaller över hela dagen. Födelsedagar är viktiga saker. Inget man skojar om och definitivt inget som upphör bara för att man får barn.

Jag fick min present redan i somras, så att jag skulle kunna baka redan då. Många surdegsbröd blev det, och goda. Så ja, jag vet att jag inte kommer att få några paket på min födelsedag. Icke desto mindre önskar jag mig:

  1. Sovmorgon
  2. Att hela familjen väcker mig med sång och tårta.
  3. God frukost, god lunch, god middag, vin, cocktail, efterrätt. Jag vill inte känna mig hungrig en endaste minut. Inte för att jag brukar göra det. Men ändå.
  4. Glada barn.
  5. Vackert väder.

Jag känner mig väldigt vuxen, med en sån önskelista. (Som trettio, minst.) Glada barn och vackert väder brukade alltid min pappa önska sig när vi var små. Eller ja, det gör han nog fortfarande om jag tänker efter.

Men nästa år lägger jag nog till lite onödigheter på listan. Bara några. Så himla vuxen är jag faktiskt inte.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>