…om tillsammansdagar

Födelsedagar är viktiga för mig.

Helst ska hela släkten och alla vännerna vara där och man ska äta tårta och chokladbollar och det ska vara ballonger i taket och så får man presenter och hela dagen är bara mysig och rolig. Inte bara min födelsedag för den delen, andras födelsedagar är speciella de med. Det är nästan rituellt.

Man träffas när någon fyller år, det är väl egentligen det som är grejen. Man är tillsammans.

Och man missar ju en hel massa födelsedagar när man väljer att bosätta sig på en annan kontinent, så är det förstås. Och det gör mig ledsen. Jag saknar det där gemensamma. Det rituella. Tillsammansdagarna.

Därför är det så himla fint när vi får besökare som råkar fylla år medan de är här (eller för den delen besökare som är här när vi jag fyller år – som här, och här).

Idag fyllde Stefan år så vi åt poki och grillade buffel med bearnaise och drack vin, och jag lärde Stefan hur man steker svamp, och så gjorde jag en tårta.

Vi saknade resten av släkten förstås, och så saknade vi jag ballonger, men ändå.

Tillsammansdag.

Share

2 thoughts on “…om tillsammansdagar

  1. Tillsammansdagen, ett vackert namn. Tur att ni hade varandra och kunde fira tillsammans iallafall. Jag skulle också längta mig tokig om jag bodde långt bort ifrån familj och vänner. Var bor ni då? och var finns släkten?
    Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>