…om en överväldigande söndag och en massa tips

Idag skulle jag ha en Skärmfri Söndag.

Det gick ju sådär. Om man säger så.

Faktum är att jag nog aldrig haft en så Skärmfylld Söndag som idag.

Att öka sin dagliga besöksstatistik med fyra tusen procent tycks ha den effekten. För någon dag sedan hade ett av mina inlägg som mest fått tjugo kommentarer. Hittills har inlägget om att anpassa sig fått hundrasextiosex kommentarer och delats mer än åtta tusen gånger på Facebook och Twitter. För en liten blogg som min så är det helt enormt, så klart, och jättekul.

Och bara lite, lite överväldigande.

I andan av den skärmfria dagen som inte blev av så tänkte jag i alla fall hoppa över att skriva något nytt ikväll och istället tipsa nytillkomna läsare om några av mina äldre texter.

Jag började blogga för ett halvår sedan och har sedan dess provat mig fram med någon slags allmän vardags- och lifestyleinriktning (lite så här), kompletterat med någon lite seriösare text då och då. Men så för precis en vecka sedan bestämde jag mig äntligen för hur jag ville att den här bloggen skulle vara framöver. Jag bestämde mig för att jag ville fokusera på lite längre, mer genomarbetade texter istället. Texter som analyserade lite mer, diskuterade lite mer.

Så då gjorde jag det och resultatet är de texter som är publicerade den senaste veckan.

Läser man äldre inlägg än så, så är det lite mer blandat vilket en del av er kanske har märkt. Här kommer därför några av mina egna favoriter som står ut lite bland vardagsinläggen, och som jag själv tycker kan vara värda att ta en titt på.

Vill ni läsa lite mer om kön, så föreslår jag att ni läser:
…om män och kvinnor på toaletten
…om kön och självrannsakan
…om de där leksakskatalogerna 

Är ni intresserade av rasism, så läs:
…om rasism
…om att julen är förstörd för att en del rasistiska nidbilder inte längre visas på julafton

Om ni är intresserade av sådant som har med matkultur att göra, så läs:
…om frukosttrenden
…om frysboxkulturen

Om ni vill läsa om alkoholkultur, så läs:
…om alkohol
…om berusning och vita jular
…om  Vit Jul-kampanjen, ett sexpack lättöl och två sexor vodka

Tre exempel på texter om språk är:
…om att lära sig språk
…om ord och vad de säger om samhället (handlar också om rasism)
…om dagis, förskola och språkets makt 

Är ni intresserade av familj och föräldraskap så kolla på:
…om föräldraskap och föräldraledighet
…om barnpassning
…om att lära av lejonen
…om tjejleksaker och pojkkalas 

Slutligen – om ni vill läsa något lite friare skrivet, så läs:
…om att vara en del av inredningen
…om att skriva i mörkret 

Share

11 thoughts on “…om en överväldigande söndag och en massa tips

  • ‘Det namnet passar dig, du ser lite ut som en uggla’, fick jag höra igår. Av min käre make, hrrrrm. ;) Men jag gillar också ugglor! :) Roligt att du hittat hit!

 1. Alltså din blogg har åkt upp på min bokmärkeslista för dur så bra och jag har varit här tre gånger idag för att leta efter uppdatering men du måste….

  …BYTA BLOGGNAMN!!!!!

  Jag håller på att bli galen……

  Mvh

  Bihålesjukknasrumpa som har en enda låt i huvudet ständigt på reepet:

  Vill du veta någonting…så fråga ugglan………

  ;-)

  • Haha! Det kommer ju in besökare nästan varje dag som sökt efter texten till den sången…! (Kanske borde lägga upp den. Vi försöker vara till lags, som en ökänd grå man sa.) Apropå uppdateringar så försöker jag hålla mig till ett inlägg om dagen, på morgonen svensk tid (dvs. på kvällen här i Kalifornien). Klickar du in och gillar bloggens facebookgrupp så kommer det upp i din feed där. Så missar du inget! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>