…om den enes vila

Den minsta familjemedlemmen är förkyld. Ja egentligen är vi alla förkylda, men när vi andra har ont i halsen och känner kliandet i bröstet så är vi tysta, tittar på Mad Men och dricker te.

Det gör inte den lille.

Han sover i femminutersintervall och blir sedan vansinnig för att han är trött. Kanske är det jag som övertolkar situationen lite, men jag tycker mig se en förebrående blick i de där rinniga ögonen. Laga mig, mamma.

Så jag lagar på det enda sättet jag kan. Jag bär och bär och vi går i solen och tittar på agave och apelsiner, och till slut så blir andningen tyngre. Både hans och min.

(Vi bor i backiga kvarter, ska sägas till mitt försvar.)

Och sedan står jag upp och läser bok, står upp och beställer kritor och badskum och nya post-its, står upp och skriver.

Så att han ska få fortsätta sova i den där selen som blivit vår räddning.

Så att han ska bli ett tillräckligt utvilat, nöjt och harmoniskt barn för att jag senare ska få vara tyst, titta på Mad Men och dricka te.

Snart så.

Share

8 thoughts on “…om den enes vila

  1. Kul att du hittade till mig och lämnade kommentar. Trevlig blogg du verkar ha. Kul också att du på nåt sett har anknytning till Uppsala. Jag är själv född och uppväxt där. Var drygt 20 när jag flyttade därifrån. Saknar den stan rätt ofta.

    Kram Lena

  2. Vad roligt att du hittade till mig! Vilken mysig blogg du har, här vill jag kika in igen! Och jag är uppvuxen i Uppsala men har inte tagit mig särskilt långt därifrån, till Knivsta…
    /Victoria

  3. Att titta på Mad Men och dricka té är en av mina favoritsysselsättningar! Hoppas att du får en mysig dag, och att den lille kvicknar till. Själv ska jag ägna dagen åt att baka bröd, gå långpromenad och städa i min överbelamrade kokbokhylla. (Det sistnämnda gör jag dock enbart för att mannen har tjatat om det i över ett år.)

    • Vilken härlig dag! En syssla som har ordet ‘kokbokshylla’ i sig kan aldrig vara särskilt tråkigt, i min mening. Eller är det bara jag som tycker att ‘städa’ inbegriper ‘läsa’…?

  4. När min lille man blir förkyld känns det som att jag sover lika mycket som han. Önskar att jag också kunde få njuta av apelsiner och citroner utanför dörren. Men man får vara glad av det man får, ingen snö utanför! Då kan man iallafall gå ut igen. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>