…om dagens dos Hemnet

Vi sitter och kollar på Hemnet.

På hus.

Lite deppigt är det, för det finns i princip inget hus som vi kan tänka oss som kostar under fem miljoner.

Men ärligt talat skrattar vi mest.

Jag fattar att folk tycker att det är kul att renovera och inreda. Det är ju kul att renovera och inreda. Men en del verkar ha haft lite för kul, om man säger så.

Om du kommer på dig själv med att under processen yttra frasen “det känns lite kul” om någon inredningsdetalj så är det mest troligt dags att stanna upp och ringa en vän. En ärlig vän. Eller en professionell inredare.

Och texterna till mäklarannonserna, my god.

Vi erbjuds till exempel att köpa ett “välbyggt hus” eller ett “genuint hus”. Kan man överhuvudtaget tänka sig motsatsen? Att ett hus annonseras ut som “dåligt byggt” eller “med fejkkänsla”? Ett annat hus sägs vara “bekvämt” – till skillnad från alla de andra obekväma husen då?

Det säger ju ingenting.

Och klicka in och titta på det här huset. Apropå “lite kul”.

Eller vad man ska kalla det.

Men det kostade åtminstone under fem miljoner…

Share

15 thoughts on “…om dagens dos Hemnet

 1. Oj… Jag blir mållös. (Och DET blir jag inte ofta!!)
  Det är så smaklöst att jag knappt finner ord. Man blev lite lätt illamående redan i hallen. Jag undrar om de hade rabattkort på kakel- och klinker-affären? Eller om de valts ut som testare av nya kakelprodukter? Man bara FÅR INTE inreda om man har sådan total brist på talang!!

  *urk*

 2. Men herredjävlar!! Rent ut sagt.

  Snacka om att ha gått bananas på klinker mm

  Sååå fult!

  Synd för huset var rätt fint annars

  • Precis! Min första tanke var “det här hade vi kunnat köpa om det inte legat så långt från stan”. Sen scrollade jag ner lite… ;)

 3. Är detta vad som händer när människor helt utan känsla för stil men med för mycket pengar får helt fria tyglar?
  Konstigt att golven/inredningen har fått “less is more” medan väggarna fick “more is more”. När jag sedan fick syn på den svarta sängen gjord på sopsäckar (jag vägrar tro att det är någonting annat) ville jag instinktivt skrika rakt ut.

  • Ja jag blir i alla fall väldigt nyfiken på ägarna. Mest troligt är det i alla fall väldigt smala personer eftersom utrymmet om man vill runda köksön ser ut att vara cirka tjugo centimeter…

 4. Ska ni slå till ;) ?

  Hahaha, jag är nog ensam om att tycka att det är rätt häftigt ;) Visst, personligen skulle jag kanske försöka hålla lite mer röd tråd och skippa vissa saker :) Men huset blir aldrig tråkigt, och golven var skitsnygga :)

  • Vad roligt att det finns folk som gillar det också! Jag tycker också att en del saker var rätt fina, det är mest kombinationen av olika material, färger och mönster som bara blir för mycket. Men tråkigt är det definitivt inte…! ;)

 5. De har då inte renoverat för att sälja – någonstans måste de ju gilla det eller vara lite som bagarns barn som alltid får äta dåligt bröd – de är kanske som ngn annan också skrev i kakelbranschen och allt detta var helt enkelt över ;-)
  Men det är ju inte direkt lätt att göra något åt. Ja, herregud. Den som köper det gör nog det för att det troligtvis är outslitligt – och den är less på att göra om – och är färgblind………..

  • Ja när jag kollar mäklarannonser så sorterar jag faktiskt ganska snabbt bort objekt där det är renoverat fast ‘fel’ (för mig alltså). Jag skulle hellre köpa något riktigt skruttigt där jag med gott samvete kan riva ut alltihop. Mitt värsta är “några år gammalt, i bra skick, men fult”. Särskilt när det är sådant som man ser faktiskt kostat ganska mycket pengar. Det känns bara så fel att riva ut det då.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>