…om dagar som börjar med majonnäs

Jag började dagen med att vispa majonnäs för hand.

Det kan verka märkligt, men jag tycker om att vispa majonnäs för hand. Det finns något nästintill meditativt i det. Att droppa i olja i lagom takt, vispa tillräckligt fort, och som av magi så blir ägg och olja en tjock kräm som man kan göra fantastiska saker med.

Och så är det bra underarmsträning.

Sedan tog jag med det yngsta barnet på outlet i Camarillo. Han skötte sig ypperligt, som vanligt, och jag lyckades inhandla en svart klänning som jag misstänker att jag kommer att använda tills den faller i bitar.

Och så träffade jag hela halva släkten och tog med mig dem hem, där vi dukade honnörsbord och grillade grönsaksspett och majs och sånt. Nu ska vi rå om varann hela julen. Dricka vin och äta god mat och skratta och leka med lego. Slå in vackra paket som en stund senare ska slitas upp. Kanske surfa lite, kanske vandra lite, alldeles säkert dricka vin och äta god mat.

Och bara vara.

Share

2 thoughts on “…om dagar som börjar med majonnäs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>