…om brun lemonad

Vi plockade en massa citroner när vi var hemma hos några kompisar med citronträd i helgen (vi har ju också ett, men det ger inte så jättemycket frukt tyvärr). Och något ska man ju göra med dem. Så igår gjorde vi färskpressad brun lemonad.

Det var inte meningen att den skulle vara brun, men vi hade bara brunt socker hemma, så det fick bli så. Och jag tycker faktiskt att det bruna sockret gav den en lite vuxnare smak.

Ursprungsreceptet kommer från Söta Saker, och jag gillar att var och en kan välja hur söt man vill ha den, om man blandar direkt i glaset (jag gillar min lemonad ganska sur).

Färskpressad brun lemonad:
(liten sats, typ till två personer)
Saft från 2 pressade citroner
2 dl vatten
Sockerlag (koka hälften vatten och hälften brunt socker tills sockret löst sig)
Massa is

Man blandar bara ihop allt i en tillbringare, superenkelt. Smaka av med sockerlagen tills det känns lagom, antingen i tillbringaren eller direkt i glaset om man vill ha lite olika sötma. Det som blir över av lagen kan man ha i en flaska i kylen, den håller rätt länge.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>