…om barn/hundar

För en herrans massa år sedan så var vi en hårsmån från att skaffa hund. En långhårig tax som skulle heta Caesar. Vi tittar fortfarande på varann lite menande varje gång vi stöter på en sån.

Men oj vad jag är glad för att det inte blev någon hund den där våren då jag surfade på hundforum och läste på om klickerträning och jag vet inte allt. För i samma veva köpte några vänner hund. Och vi var hundvakt en helg. Och… ja, det var inte riktigt vad jag sett framför mig om man säger så.

Jag tror att för många så är hund är ett slags mellansteg när man börjar göra sig redo för barn. Som i AA ni vet – först skaffar man en krukväxt, och om den överlever skaffar man ett husdjur, först sedan man sett att man kan ta hand om det också så är man redo för ett förhållande. Eller barn. Eller hur det nu var.

Och så här är det:

Mina växter dör. En efter en. Jag har accepterat det nu. Jag kan inte ens hålla liv i en timjanplanta i soliga Kalifornien, och det är rätt illa.

Och något eget djur har jag aldrig haft. Vi hade i och för sig hund en del av min uppväxt, men det är inte samma sak när någon annan är huvudansvarig.

Så jag har hoppat över båda de där stegen. Jag gick direkt på barnen.

Och med denna något omständiga kontextualisering i ryggen så vill jag att ni föreställer er följande scen:

Den lilla tvååringen äter bara om han får vara hund. Då kryper han runt på golvet och gläfser. Och så tar han våra skor i munnen så att jag ska säga loss. Då skrattar han så att han nästan ramlar omkull. Sen får han en bit banan, från min hand direkt i munnen. Han kan tricks också. Sitt, ligg, vacker tass, rulla runt. Sen skäller han och säger growl growl.

Och jag frågar mig – är detta straffet för överhoppat steg två? Eller är det ett sätt att ta steg två i efterhand så att säga?

Share

111 thoughts on “…om barn/hundar

 1. Jag har aldrig haft hund, men när min förstfödde var 4 år samlade han pinnar som släpades hem efter varje promenad. Sprang ikapp med bilar och stod sedan och ylade på tomten tills alla hundar i närområdet stämde in. Idag fyller han 25 så jag är lite extra nostalgisk just idag <3

  • Nu har jag skrattat i flera minuter åt det här…! Ser det verkligen framför mig. Vad härligt det är när de börjar leka fantasilekar! :)

 2. Hihihi, vad härligt du berättar om det.
  Min dotter, när hon var i ca 8 års åldern började leka att hennes kramdjur var levande och hon hade en kramdjurshund som hon under lång tid tog han om som om den var ett riktigt djur (i en “övertalningskampanj”). Gick ut med den matade den osv…det hela slutade med att vi skaffade en riktigt hund som blev som en av familjen:) Så kan det gå…så innan ni vet ordet av kommer den riktiga hunden också ;)
  Kram

 3. Jag skaffade min första hund när jag var 23. I efterhand kan jag se tydligt och klart att det var ett substitut för ett barn som aldrig kom, förhållandet tog slut kort därefter och så blev det jag och en valp i stället. I måndags tog jag efter månader av längtan och planering över en till hund som haft det förjävligt innan, och de senaste veckorna har jag som aldrig fått en krukväxt att överleva börjat odla smultron, basilika, persilja, avokado, citron, timjan, och spansk peppar hemma. Hela jäkla köket är ett plantage just nu.

  … Undrar om min biologiska klocka börjat ticka igen? :D

 4. Apropås ‘growl’, kommer ni försöka hålla liv i engelskan på nåt vis när ni flyttat t Sverige? Det är ju så fantastiskt med ett gratisspråk. För oss gick det bra när vi flyttade hem från London eftersom pappan är engelsman och därför inte förmår lära sig ett nytt språk – barnen måste prata engelska för att göra sig förstådda!

  • Det är ju det bästa, måste de prata engelska för att någon ska förstå så gör de ju det. Vi pratar ju svenska hemma så då blir det ju lite knepigare… Men vi kommer i alla fall göra vad vi kan får att hålla liv i det. Typ med filmer och böcker på engelska, kanske prata lite hemma och så försöka hitta några engelskspråkiga familjer att hänga med. Och förhoppningsvis kan vi hitta någon engelskspråkig barnvakt som vill komma och leka med barnen någon gång i veckan. Dela gärna med dig om du har fler tips, du som har erfarenhet av det! :)

 5. Also, population based data from the Munich Cancer Registry for MET free survival, time trends of MET patterns, and survival achieved by improved ATs are used to estimate all events in the long term follow up lasix Hungary What does a positive result mean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>