…om att utvärdera, välja och tänka framåt

Jag har funderat på det här med bloggandet.

Jag har ganska länge tänkt att jag nog skulle gilla att blogga, och att det skulle vara bra för mig. Länge föll det på att jag inte visste exakt vad jag skulle skriva om, men också på att jag inte kom på något namn som var tillräckligt bra. Lite fånigt, jag vet, men så var det.

Sen bestämde jag mig för att bara prova. Ge det tre månader och sen utvärdera. Skriva om vad som föll mig in och se hur det kändes. Vad som funkade. Vad som var kul och vad som inte var det. Se vad som blev av det, helt enkelt.

Och det har varit roligt. Betydligt mer tidskrävande än jag trodde, men stimulerande och bra. Det har tvingat mig att skriva, och att tänka. Jag har skapat ett eget narrativ, och tvingat mig själv att se på vardagen på ett annat sätt. Vissa saker blir så tydliga när man ser dem i ord och bilder, andra saker syns inte alls där, och det har varit intressant att gå igenom den processen.

Nu har det gått tre månader. Så nu måste jag bestämma mig. Hur jag vill fortsätta, vad mitt fokus ska vara, och hur målen ser ut. Och som alltid så tror jag att det är bäst att utgå från lustprincipen. Vad som får mig att vilja lite mer, leka lite mer, tänka lite mer.

Samtidigt vore det ju bra med lite feedback eller förslag från andra. Vad funkar och vad blir bara konstigt? Blir det spretigt eller bara lagom varierat? Vad borde jag skriva mer om, mindre om? Mejla mig gärna på marie@fragaugglan.se och berätta, eller skriv en kommentar här nedan.

Tack! :)

Share

14 thoughts on “…om att utvärdera, välja och tänka framåt

  1. håller med ovanstående – jag föll ju på en gång för din blogg när jag hittade den – gillar blandningen – kul att se hur livet levs för er på andra sidan jordklotet – kort sagt : jag hoppas att du fortsätter blogga å när d tar emot för mkt – då tar du en bloggpaus å hämtar andan :)

  2. Tack snälla ni! Alltså, jag ska inte sluta, även om jag förstår att texten kanske gav det intrycket. Men frågan är mer HUR jag ska blogga – om jag ska blanda lite mindre vilt (jag vill nog skriva lite mer om mat och vin och sånt, kanske), eller ännu vildare? Hur långt, hur ofta. Typ så.

  3. Bra att du tycker att det är kul, det är ju det viktigaste. Men visst är det ju trevligt när andra också tycker om det man gör. Jag gillar i alla fall blandningen, det är intressant att få lite andra perspektiv på vardagslivet och typ “analyser” (om du förstår), så att det inte bara handlar om att allt ska vara så snyggt och trevligt jämt. Såna bloggar finns det redan så många… ;)

  4. Gillar blandningen precis som den är. Extra plus för ditt språk. Gillar att det finns en underfundig knorr på slutet av dina inlägg. Keep up the good work, så har du en trogen läsare, som kanske borde bli bättre på att kommentera…

    :-)

  5. Precis som Linda gillar jag de mer analyserande inläggen. Gillar även de fina matbilderna. Jag tycker också om stilen, samt att inläggen ibland har ett underfundigt slut.

  6. Fortsätt, och blanda som du gör. Underhållande och underfundigt! Rätt ton och härliga analyser! Farmor skulle gilla!

  7. Fortsätt att skriva som du gör, både intressant och lärorikt, orden kommer från en “gammal tant”, jag är så glad att jag hittade den här bloggen och nu är jag just hemkommen från 6 veckors vistelse i Indien, det har tagit mej en hel dag att läsa allt som har hänt medans jag varit borta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>