…om att stanna hemma eller inte

Var går egentligen gränsen för hur ‘sjuka’ barnen får vara om man lämnar dem på förskolan? När A hämtade Fabian på dagis igår så var en mamma där samtidigt och hon suckade demonstrativt över att ett av de andra barnen var lite snuvigt, för nu skulle han ju smitta ner hennes barn och hon hade ju inte råd att vara hemma mer.

Men man kan ju inte hålla sina barn hemma i flera veckor för lite snuva. Eller? Om Fabian inte har feber och verkar pigg nog för en dag på dagis så brukar han få gå dit. Även om han är snuvig eller så. Och det är så dagispersonalen sagt att vi ska göra. Men samtidigt blir det ju märkligt när andra föräldrar blir upprörda för det.

Hur gör ni?

Share

8 thoughts on “…om att stanna hemma eller inte

 1. Det beror ju på HUR snuviga de är. Men de kan ju snora och hosta veckovis om man har otur, och så länge skulle jag aldrig hålla mina hemma.

 2. Det där är en evig källa till bråk, och jag brukar tänka att det måste vara varje förälders eget ansvar att känna sitt barn bäst och veta vad barnet orkar och behöver. Så nej, jag håller inte barnen hemma för lite snuva, eller ens för ganska mycket snuva. Däremot kan jag hålla barnen hemma om de verkar osedvanligt trötta och hängiga trots att de inte är snuviga alls. Barn smittar ju varandra hejvilt oavsett om de ser sjuka ut eller inte, så min utgångspunkt är alltid om mitt barn orkar gå till dagis eller inte.

  • Låter klokt det! Ibland när Fabian är extra trött (fast inte sjuk) så känner jag att jag borde låta honom vara hemma och sen orkar jag inte och så får han gå dit i alla fall. Då skäms jag lite.

 3. Fast om alla höll hemma sina barn vid förkylningar så skulle de ju inte spridas lika lätt och då skulle alla vara mindre sjuka. Eller?

  • Nej så är det säkert. Å andra sidan kanske det skulle vara rätt tomt på dagis mellan oktober och mars om alla gjorde så?

 4. Lite snuva tycker jag inte att barnen ska behöva vara hemma för. Peppar, peppar så är mina barn knappast aldrig snuviga men det sitter väl ofta i i ganska många dagar precis som på oss vuxna.
  Nej, lite får barnen lära sig att tåla. Lite snuva har ingen dött av. ;)

  Kram Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>