…om att söndagsladda

Söndag kväll och vi dricker te och snusar doftljus och helgbukett och försöker summera helgen. Så där som man gör när något tar slut och något annat tar vid.

Vi har varit på farmer’s market och köpt så mycket grönsaker att det knappt rymdes i kylen, och så har vi grillat tonfisk och uppfunnit en ny drink som vi kallar för margarito. Och vi har boxats och promenerat och bakat kladdkaka med konjak i, och sett en väldigt märklig film där Abraham Lincoln var en vampyrjägare och det amerikanska inbördeskriget ett krig mot vampyrer. Jag undrar hur de tänkte när de skrev det manuset. Och framför allt undrar jag hur vi tänkte när vi bestämde oss för att se den.

Och nu börjar den till sist, Den Sista Veckan. På lördag åker hon, kocken. Och jag kan inte bestämma mig för om det är hon som borde få önska sina favoriträtter av oss, sådär som man får sista dagen som man hälsar på hemma hos mamma och pappa, eller om det är tvärtom så att det är vi som får önska.

Jag hoppas att det är vi som får önska.

Och så är det så mycket som vi måste hinna med. Vandringsleder som vi inte gått, restauranger vi inte har varit på och så den där dessertvinsprovningen som vi har pratat om i flera veckor.

En tuff vecka, ser det ut som.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>