…om att skriva i mörkret

Ibland skriver jag i mörkret.

Jag vrider ner ljusstyrkan på skärmen tills den är alldeles svart, och sedan skriver jag det första som tar form i mitt huvud. Då hör jag orden inne i huvudet, snarare än ser dem på skärmen. Jag kopplar bort ett sinne – synen – till förmån för andra. Jag gömmer mig i mina hörlurar som stänger ute allt annat och lyssnar på musik som jag hört så många gånger att jag inte längre lyssnar på texten utan bara känner ljuden i kroppen. Rytmerna blandas med orden i huvudet och fingrarna rör sig i samma takt som gitarren i bakgrunden. Tangenternas lätta motstånd när jag trycker ner dem med fingertopparna känns kraftfullare när jag inte ser bokstäverna framför mig. Till och med dofterna omkring mig framstår tydligare. Bränt bröd i en brödrost en bit bort. Kaffe. Granbarr och en nejlikeapelsin som stått i fönstret lite för länge.

Tio minuter, med timer. Sedan är det klart.

Som nu.

Share

4 thoughts on “…om att skriva i mörkret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>