…om att sätta ner foten

En Stor Man, en sådan som i vanliga fall talade om Viktiga Saker som politik, beslöt sig en dag för att säga sin mening till Kvinnorna som han observerat under en längre tid.

Kära kvinnor, ni har missförstått alltihop. Ni har tänkt och tänkt men inte tänkt ända fram, kan man säga. Men misströsta inte. Jag ska hjälpa er, för jag är en Schysst Kille. Jag har dessutom flickvän, bara så ni vet. (Hon jobbar i modebranschen. Alltså, jag säger inte att hon är modell eller så, men jag säger inte heller att hon inte är det. Klura på den karamellen ni.)

Kvinnor, lyssna!

Ni har sjuka värderingar. Ni har sjuka drömmar. Ni är extremt lättpåverkade.

Att inte killar oftare säger åt er vad ni ska tycka och känna, det är ett problem. Fler män borde göra som jag och säga till på skarpen.

Här kommer lite information till er:

Inga unga tjejer drömmer om att vara normalviktiga. Inte någon faktiskt. None.

Alla unga tjejer drömmer om att vara trådsmala med kilometerlånga ben.

Den Stora Mannen använde gärna ett överdrivet bildspråk för att folk verkligen skulle förstå. Om man säger ’långa ben’ kan det ju finnas folk tjejer som inte fattar vad det betyder. Men om man anger ett absolut mått – en kilometer till exempel – så kan till och med småflickorna förstå att riktigt så långa ben inte är normalt. Det är viktigt med tydlighet i sådana här sammanhang.

Kvinnor, lyssna!

Ni ska behaga män, det kan vi väl alla vara överens om. Men ni gör ju inte det när ni blir så där smala! Ni gör fel!

Fel.

Män gillar smala midjor med breda höfter. Alltså, det är inte bara jag. Mina kompisar tycker också så. (För vi pratar ju så klart om hur ni ser ut och hur vi vill att ni ska se ut, bara så ni förstår det.) Vad män tycker är sexigt är till och med så viktigt att veta att det har gjorts forskning på det. Forskning. Vad sa ni nu då? Lite mer trovärdighet än era glossiga bilder, va?

Försök se ut så istället, så blir ni vi kanske lite nöjdare. Om du är för tjock – banta. Om du är för smal – ät mer. Om du har en kroppstyp som inte inkluderar kombinationen smal midja och breda höfter – synd för dig. Vi tänder inte på dig.

VI TÄNDER INTE PÅ DIG.

Den Stora Mannen stod vid sidan av catwalken och skakade på huvudet. Så gick han med bestämda steg upp på scenen.

Män, det är dags att sätta ner foten! Kvinnorna förstår inte vad vi vill att de ska göra. Vi måste berätta för dem hur de ska se ut. Vi måste höja våra röster!

Vi måste höja våra röster.

 

*Based on a true story.

Share

2,438 thoughts on “…om att sätta ner foten

 1. När jag läser artiklar som Karlssons blir jag så trött att jag bokstavligen känner all kraft rinna ur mina centimeterkorta ben. Och detta är förmodligen en snäll kille med de bästa intentioner som säkert uttryckt de här tankarna förut inför vänner och bekanta och då fått så många applåder att han ansåg att hans insikter förtjänade att spridas till hela Sveriges befolkning. Det här är samma förtryckande skit som den här bilden ger uttryck för: http://slacktory.com/wp-content/uploads/2012/06/dear-girls-dress-as-i-dictate.jpeg

  Jag reagerar också på den här meningen: “I bland skryter något företag eller magasin med att de minsann lyfter fram “mulliga modeller” (Som inte är mulliga, utan bara helt vanliga tjejer) …” Jag är också en “helt vanlig tjej” trots ordentlig övervikt. Faktiskt.

  • Ja, konstruktionen av ‘vanliga tjejer’ (han skrev åtminstone inte ‘normala tjejer’…) är helt klart också något att uppmärksamma! ‘Helt vanlig’ – vad är det, liksom? Något som jag skulle vara intresserad av att veta är hur han själv tänker kring den massiva kritik han har fått sedan krönikan. Har han tagit del av kritiken? Håller han med? Ser han det problematiska i sin egen text? För jag tror precis som du att han ser sig som välmenande (särskilt som han ju skriver om ett viktigt samhällsproblem – det blir ju bara fel i hur han gör det).

 2. Jag blev så himla arg när jag läste den där artikeln! Han ville nog väl… tror jag, men grrr vad fel det blev. Gillar din remake dock! :)

 3. Vad är det som är så farligt med att han är man? Varför göra en så stor grej av det? Varför ska män tystas och inte få prata om till exempel anorexi? Det är väl bra att också män gör det!

  • Ja, varför göra en så stor grej av att han är man? Det är väl precis det min text ifrågasätter skulle jag säga. Det är nämligen inte jag som gör det, utan det görs i texten som jag utgår ifrån. Det är Karlsson som påpekar att det är just som heterosexuell man vi ska läsa honom, det är han som dikotomiserar och ställer upp ett ‘vi’ och ett ‘dem’ – och det är en stor del av problemet med hans text.

   • Fast menar du att det inte spelar någon roll om det är en man eller kvinna som säger det som han säger? Jag tror att du läser in en massa bara för att du vet att det är en man som skriver.

    • Tja, det får du väl tro vad du vill om. Det där med att använda kön som bakomliggande variabel för att förstå diskursiva uttryck är inget jag gillar särskilt mycket, faktiskt. Utifrån ett maktperspektiv kan det förstås vara intressant, men analytiskt rör jag mig hellre på den diskursiva nivån och nöjer mig med det. Så nej, jag bryr mig inte ett skvatt om huruvida Karlsson är man eller kvinna, jag bryr mig om vad han säger – och han gör väldigt tydligt i sin text att han gör anspråk på positionen man, och att det är i relation till denna position som hans text ska läsas. Därmed konstruerar han både problemet och dess lösning som att kvinnor är beroende av mäns gillande, och på detta sätt så rör han sig i en slags cirkel där han i slutet hamnar på samma ställe som han började, och så kvarstår problemet.

     • Alltså, jag gillar inte heller hans text så mycket. Men jag gillar inte att alla hoppar på honom mest för att han är man. Du säger att du inte gör det och jag kan förstås inte säga att du har fel för hur ska jag veta vad du tänker “egentligen”, men samtidigt har jag väldigt svårt att tro dig när jag läser din text som är fylld av misstro mot honom för att han är man.

 4. Till En Man:

  Du har fattat det fina i att fokusera på det diskursiva utan att försöka ‘förklara’ det med psykologi eller kategori som kön hos den som står för uttrycken – för nej, du kan inte veta hur jag tänker ‘egentligen’. På samma sätt som jag inte kan säga hur Karlsson ‘egentligen menar’. Jag kan bara se vad som står och vilka förutsättningar som slås fast i det som han skriver. Precis som alla andra. Och med tanke på reaktionerna runtom på nätet så är det många som gjort ungefär samma läsning som jag, vilket om något talar om för oss att det finns något problematiskt i texten och att det finns anledning att diskutera det. Återigen – min text är en slags spegling av hans. Jag säger inget som han inte säger själv, jag bara skruvar till det lite. Huruvida han själv tycker att han menar det som står där på det sätt som jag läser det, det är en annan sak och det är inte så himla intressant eftersom meningen som skapas när läsare möter texten inte beror på detta.

  Slutligen får du, som tidigare påpekats, tro vad du vill om mig och vad jag ‘egentligen säger’ i min text. Du läser den uppenbarligen inte som jag själv läser den, men jag skulle inte hävda att min avsikt när jag skrev den ska utgöra något slags facit för din läsning. För du förstår – jag menar det verkligen när jag säger att jag fokuserar på texten snarare än personen bakom den. Och det gäller även mig själv som författare till min egen text.

 5. Pingback: Karl-Johans Krönika, Utseendeidealen och Tjejforskningens baksida | Genusdebatten

 6. Jaha! Så du fokuserar på texten säger du och bortser helt från KJK:s inledning där han förklarar vad han anser vara ett problem, unga tjejers utseendeideal, orsaken bakom problemet, kommersiella drivkrafter inom modeindustrin, samt varför han väljer att angripa problematiken i egenskap av heterosexuell man, den totala frånvaron av män i debatten.

  Anledningen till att han skriver som han gör, utifrån ett manligt perspektiv på problematiken kring unga tjejers utseendefixering, är alltså att han tycker för få män hörs i debatten samt att det skulle vara önskvärt med fler män som engagera sig. Om artikeln överhuvudtaget ska angripas från feministhåll så är det väl förfan det här sistnämnda som ska avhandlas isf och inte nåt jävla raljerande trams som du och Charlotte håller på med. Är det önskvärt med män som uttalar sig i frågan, i egenskap att vara just heterosexuella män, överhuvudtaget? Och om nej, isf varför?

  • Nej, det är verkligen inte önskvärt om det enda de har att komma med är floskler där de gör sig till talespersoner för alla andra heteromän och
   ska berätta för de “oupplysta massorna” om vad ALLA män EGENTLIGEN tänder på .
   Det är ännu mindre önskvärt om de vet så lite om anorexia som den här snibben uppenbarligen gör. Det är en allvarlig mångfacetterad sjukdom som ofta har en kombination av bakomliggande orsaker som knappast går att analysera så grunt som “tjejer vill bli smala för att killar ska tycka de är tillräckligt attraktiva att knulla med”.

 7. Pingback: Ibland så tänker en fel | Missemli's Blog

 8. Men grejen är ju att du fokuserar mer på hans kön än på det han skriver. Det gör dig faktiskt till en sexist.

  • Hur menar du att jag fokuserar mer på hans kön än på det han skriver? I mina ögon är det ganska tydligt att det jag tar fasta på snarare är hur han själv i sin text konstruerar sin (manliga, heterosexuella, etc.) identitet i relation till budskapet som han för fram – dvs. hur själva positioneringen görs till en förutsättning för det som han säger om ideal etc. Det finns ingen essentialism i den sortens problematisering, tvärtom.

 9. “Yeah, dad, it’s me.” He shouts over the blistering rush of the shower spray as it pelts him hotly with force. “It was a rough practice.”

 10. “Once you plant that cock of yours in some squirmy hole and empty those warm balls of yours into a moist wet hole. Then you are on your way to becoming a man, and only then will you, come-of-age. But it is only a step onto the winding pathway towards manhood. It is my job to teach you what it means to be a man.” His father stands as he finishes his sentence. Loosening his belt and pulling his shirt out from the tucked confines of his pants.

 11. I think youve produced some truly interesting points. Not also many people would actually think about this the way you just did. Im genuinely impressed that theres so substantially about this topic thats been uncovered and you did it so nicely, with so a lot class. Great one you, man! Seriously terrific stuff here.

 12. Hesaplı evde internet kullanıcısı olgunlaşmak istiyorsanız doğruca adreste ve gerçek bilgilerlesiniz! hesaplı internet ve ocak interneti denince günümüzde ilk akla gelen TTNET- TÜRK TELEKOM’ dur. Bu tarz şeylerin beraberinde Vodafone ve Turkcell’ de ekleyebiliriz. Örnek verecek olursak en hesaplı evde internet; Turk Telekom’ un evde interneti dâhilin ultranet, fibernet ve hibernet olarak limitsiz internet kampanyaları vardır.

 13. Kablosuz bağlantıda modemin konumuna göre hız performansı değişebilir. Daha doğru sonuca ulaşabilmek için ethernet kablosuyla bilgisayarınızı modeminize bağlayıp testi başlatabilirsiniz. ,

 14. İdeal internet hızı, kullanımınıza göre belirlenir. Örneğin sık sık videolar izleyip canlı yayınlar yapıyorsanız düşük bir internet hızı sizin için yeterli olmayabilir. Eviniz veya çalışma alanınız için ideal internet hızını belirlerken o ortamda internet kullanacak kişi sayısını ve bu kişilerin..

 15. Hi there! I could have sworn I’ve been to this website before but after reading through some of the post I realized
  it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking
  and checking back frequently!

 16. At PricePro Pharmacy, we take pride in our outstanding patient care and customer service. We make ourselves constantly available to our patients through email, phone, and the live chat service located on our website, which you can access from 6:00 am to 6:00 pm PST Monday – Friday and 7:00 am – 3:00 pm PST Saturday and 9:00 am – 3:00 pm PST Sunday.
  So as with other transactions that you might make on the internet, if you decide to buy medications online, be very careful! Some websites sell drugs that may not be safe. Some sites also do not follow legal procedures, and you could put your personal information at risk.
  http://valakala.com/safely-and-legally-buying-medicine-from-on-line-pharmacies/
  Buy BRAND CIALIS BOTTLED overnight delivery no prescription
  buy Beloc

 17. Pingback: kertvbs.webgarden.com

 18. Pingback: graph.orgOmicron-Variant-Symptoms-Is-An-Excessive-Amount-Of-Mucus-A-COVID-19-Symptom-02-24

 19. Pingback: gerweds.over-blog.com202203modeling-covid-19-mortality-risk-in-toronto-canada-sciencedirect.html

 20. Pingback: https://gwertvb.mystrikingly.com/

 21. Pingback: canada pharmacies online

 22. Pingback: chubo3.wixsite.comcanadian-pharmacypostwhat-parents-must-find-out-about-kids-and-covid-19

 23. Pingback: https://pharmacy-online.yolasite.com/

 24. Pingback: northwest pharmacy canada

 25. Pingback: canadian rx

 26. Pingback: seketu.gonevis.comhigh-10-tips-with-order-medicine-online-1

 27. Pingback: canadian pharmacys

 28. Pingback: https://625a9a98d5fa7.site123.me/blog/age-dependence-of-healthcare-interventions-for-covid-19-in-ontario-canada

 29. Pingback: https://hernswe.gonevis.com/scientists-model-true-prevalence-of-covid-19-throughout-pandemic/

 30. Pingback: canada drug

 31. Pingback: canada drug pharmacy

 32. Pingback: buy cialis pills

 33. Oops! Something went wrong. Try refreshing the page or running your search again. Company expansions including Apple, Illumina, Amazon, and Northrop Grumman have only strengthened the city’s reputation. San Diego also includes a nearly unrivaled military infrastructure, with more than 140,000 active duty personnel and an ecosystem supporting cutting-edge innovation led by some of the largest defense contractors in the world. Please enter a folder name Please enter the name of your search. We apologize, but the feature you are trying to access is currently unavailable. We are aware of this issue and our team is working hard to resolve the matter. We apologize, but the feature you are trying to access is currently unavailable. We are aware of this issue and our team is working hard to resolve the matter. https://forum.arulsays.com/community/profile/clifton71t36597/ I am glad some of you are inspired to try some cheaper ideas. I agree with some of the posts where they say you get what you pay for and others that say quality is also a safety issue with regards to traveling with a lower cost unit. Thanks for the comments. Love to see how many people are so passionate about getting into tiny housing. One idea that struck me while reading these posts is to use staps to further sturdy a shed. I am talking the wide thin flat straps used commonly in attaching items to pallets. Would be an easy way to further sturdy walls if someone wanted to..And they would be easily hidden behind wall coverings yet be light weight. YouTube Today, the average price of houses in the country starts at $250,000. In exchange for a low-maintenance Home Depot Tuff Shed that brings their family closer, the Smiths family sure got a sweet deal. “We still love the size, we love the ease living here,” Beth said.

 34. Pingback: sasnd0.wixsite.comcialispostimpotent-victims-can-now-cheer-up-try-generic-tadalafil-men-health

 35. Pingback: buy cialis us pharmacy

 36. Pingback: https://generic-cialis-20-mg.yolasite.com/

 37. Pingback: buy cialis cheap

 38. Pingback: https://ghswed.wordpress.com/2022/04/27/he-final-word-information-to-online-pharmacies/

 39. Pingback: kerbgsw.mystrikingly.com

 40. Pingback: https://kuebser.estranky.sk/clanky/supereasy-methods-to-study-every-part-about-online-medicine-order-discount.html

 41. Pingback: canadian pharmacy cialis

 42. Pingback: sernert.estranky.skclankyconfidential-information-on-online-pharmacies.html

 43. Pingback: kertubs.mystrikingly.com

 44. Pingback: 626f977eb31c9.site123.mebloghow-google-is-changing-how-we-approach-online-order-medicine-1

 45. Good afternoon!

  We offer sending newsletters of Your offers via contact configurationss to the sites of firms via any domain zones of the world.

  website =» xn—-7sbb1bbndheurc1a.xn--p1ai

  WHAT IS THE MAILING OF WEBSITES BY FEEDBACK FORMS?
  This is a type of mailing using the feedback forms that are located in the feedback section of the website and filled by our robot in a preset mode with a rate of a few thousand feedback forms per one minute, while the alphanumeric code from the pictures (CAPTCHA) is also solved.
  After that, the e-mails including your business offers are sent to the emails of companies.
  When sending mailing by contact feedback forms, it turns out that each website sends a letter “to itself” and, therefore, all letters arrive in the inbox folder of the exact email in which the firm receives the correspondent emails.

  UTP:
  Fast one hundred % notification of businesses and internet resource owners about new business offers.
  Search of new customers that other advertisements cannot find.

  AIM:
  Finding customers that cannot be found through other types of advertisements.

  Benefits:
  1.100-percent delivery of cooperation letters.
  2.Increase of the client database.
  3. Expansion of the market segment.
  4.Mailings based on topics and regionality.
  5. Sending letters to company officials.
  6. Supply/demand analysis.
  7. Conducting marketing research.
  8. Studying public opinion and conducting surveys.
  9. High-speed notification.
  10. Price.
  11. Entering the international markets.

  Our advantages:
  1.When sending mailing by contact forms, all letters arrive in the inbox folder. When sending bulk e-mails, this can reach up to five percent.

  2.When sending mailing by feedback forms it is possible to send a few million e-mails per day to inboxes. When sending mass e-mails a few thousands arrive in the inboxes, all the remaining ones often either do not reach or arrive in the spam folder.

  3. When sending mailing by contact forms an e-mail does not get blocked by mails because it is sent from different websites. When sending e-mail newsletters it is possible to send a few thousands of those but nevertheless all the IP addresses from which the mailing is sent will be blocked.

  4. When sending mailing by contact forms the minimum number of macros is used to form text and headings of the letter. When sending mass e-mails, it is necessary to use «macros» (synonyms) for each phrase and create ten thousand various headings.

  5. Many companies try to hide their e-mail address and only leave a contact form for contacting with them.

  6. When sending mass e-mails, your business offer can be delivered to every employee of the organisation, (which causes irritation) compared to mailing by contact forms where the message is received at the mailbox specifically set up for business offers.

  7.half of business emails are located on free e-mail servers, they are poorly “searchable” by email, but when sending mailing by contact forms through these mail systems, all letters are hundred % delivered to the recipients.

  8. Only 30%-40% of businesses are placed in the directories within two-three years, and all the other ones are already placed in our VOIS databases and are waiting for your cooperation offers.
  Thus that emails of organisations from directories are full of spam, and therefore they will not have such monetisation as when sending mailing by feedback forms using our new VOIS databases.

  9. Any kind of stop words in the body or headings of the message can be sent through forms. When sending e-newsletters, such letters either are not delivered the recipient or arrive in spam.
  The list of stop words of mail systems includes almost all phrases and words that encourage potential customers to take actions.

  Application:

  1. Searching for new clients.
  2. Quick notification of marketplaces about new commercial offers.
  3. Reaching out company officials.
  4.demand analysis.
  5. Conducting tenders.
  6.Conducting marketing campaigns.
  7.Studying public opinion and conducting surveys.
  8. Searching for customers in international markets.

  Reasons for ordering this service:

  1. 100% delivery of your messages and business offers to millions of businesses all over the globe.
  Every website sends a e-mail to itself so all filters of mails are bypassed.

  2.Mailing by contact forms is an ideal way in for conducting different researches of marketing, studies and surveys of social opinion on any kind ofdirection and type of activity.
  When sending mailing by feedback forms, you will be sure that your message has been delivered to 100-percent of users of your service and product and if a product or service is “poorly promoted”, then the potential problem lies in in something else, for example in cost.
  At the same time, within a week you will see demand for your services and products, you will not need to spend money on renting premises and other more expensive and time-consuming marketing activities.

  3.Mailing by contact forms is the quickest and the most economical way to get your service or product to the international markets.

  4. Mailing by contact forms is a tool for conducting different tenders.

  5.Weekly update of the database, as more than one hundred and fifty thousand new sites, appear all over the globe every day, and you, in turn, get new potential customers.

  6. Full geographical coverage for all states of the world.

  7. We offer clients that you will not find through other types of advertisement.
  When sending mailing by contact forms, you will be able to reach out that part of your potential clients, that are impossible to find in automatic mode in any other way.
  For instance, you will be able to send a business offer to those potential customers that were previously out of reach due to mail filters while sending mass e-mails.
  In the markets, there is a unusual situation: companies in the directories are completely spammed with all sorts of business offers while very little e-mails are sent to the remaining ones.

  8. Unique technology of decoding the captcha.
  There are services for unraveling numeric and alphabetic code (captcha/CAPTCHA). It costs one dollar to solve thousand captchas.
  Therefore, processing 1 million Internet resources the robot decrypts a million captchas, which costs 1000 $ only to decode captcha/CAPTCHA, and with our service this is free of charge for you!

  9. By ordering mailing by contact forms, you are promoting your product or service not to separate individuals, but to entire collectives, for example domain zone .com, where more than 150 million business organisations from all countries are collected (we have got samples of them from international zones for every state).

  10. Mailing by contact forms also includes a subtype of SMS mailing
  E-mail that is linked to the contact form is the main electronic address of firms through which orders and business offers are sent. This mail is also set up for phones as it is necessary to respond to the information fast so as not to misplace the application or the relevance of the business offer.

  11. The base of countries also includes all joint organisations from all over the world working with or closely related to this country, for example, national communities and diasporas.
  BAN, sanctions of mail systems and search engines?
  These mailings are an alternative to sending e-mail newsletters, therefore search engine sanctions and “Ban” do not apply to them.
  Mail service delivers the data of messages to the inbox folder, as it moves through the “warm communication channel” from the new IP address of the website to the corporate e-mail of the same website.
  In other words, these mailings “live in e-mails” and e-mail filters do not react to them, because mails have great trust in communication channels between internet resources and corporate emails.

  OUR DATABASES:
  You can purchase our databases separately from the mailing by sending us a request by contact form.

  MORE THAN TWO THOUSAND WHOIS DATABASES BY DOMAINS AND COUNTRIES.

  COLLECTIONS OF DATABASES BY THE MAIN CONTINENTS OF THE WORLD.

  COLLECTIONS OF DATABASES BY THE MAIN WORLD LANGUAGES.

  SELECTIONS OF DATABASES BY THE MAIN CMS.

  COLLECTIONS OF DATABASES BY THE MAIN COUNTRIES.

  HOW TO MAKE AN ORDER FOR MAILING BY CONTACT FORMS:
  The simplest text + headings, the main goal is to interest the potential client, and they will read the rest on your internet resource.
  Most likely, all ads on your subject are already on the networks, enter the necessary requests into the search engine and choose the most relevant ones.
  The headings are substituted replacing each other from .txt file.
  Only messages in the text form are sent, links are inserted without problems, they are active. If the client needs pictures or more detailed information, then you should forward the customer to visit your site.

  In the letter:
  Text without pictures, since pictures do not pass through the contact form.
  Your contact details:
  Website address:

  Fields to fill in:
  Name:
  Country:
  City:
  Internet resource:
  Several headings:
  E-mail address for autoresponces:

  website =» xn—-7sbb1bbndheurc1a.xn--p1ai
  Price List =» xn—-7sbb1bbndheurc1a.xn--p1ai/en/price/

 46. Pingback: https://online-pharmacies0.yolasite.com/

 47. Pingback: https://6270e49a4db60.site123.me/blog/the-untold-secret-to-mastering-aspirin-in-just-7-days-1

 48. Pingback: prescriptions from canada without

 49. Pingback: https://kerntyas.gonevis.com/the-mafia-guide-to-online-pharmacies/

 50. Pingback: https://kerbnt.flazio.com/

 51. Pingback: nanos.jpjmp?url=cialisonlinei.com

 52. Pingback: womed7.wixsite.compharmacy-onlinepostnew-ideas-into-canada-pharmacies-never-before-revealed

 53. Quality area rugs (Oriental & Persian, Turkish, as well as modern rugs) vary greatly in their construction and so correct rug identification (along with choosing the safest and most effective method of cleaning your area rug) is crucial in getting the best possible results and ensuring no damage is caused. The Zerorez® rug washing plant is equipped with a rug duster that uses compressed air and gently taps to remove dry soil, dust, sand and grit. This careful method of dust removal puts less strain on the fibers in the rug — it’s more gentle and more effective than shaking or beating the rug. Absolutely fabulous!! This was a rental unit with stairs that was very dirty. Oil stains and paint stairs from the previous workers and tenants. Carpet was absolutely clean..looked like new! Great customer service, on time and great price. I had another company clean the exact type of apartment two months before..they didnt show up on time, they had to come back and they were more expensive. I will only hire Rug’it to clean my carpets!! Thank you!! https://minuedu.lk/community/profile/olarbl596029177/ August is also the most popular time to move house for the entirety of the UK, proving that summer has the optimal conditions for moving house. The school holidays means exam season is over and the British weather starts to peak, meaning more removals can be booked. Don’t forget to compare quotes early as the increase in competition could reduce the number of time slots available.  Here’s where a house removals firm can help. As a family owned business we are proud of our team and the service that we provide. Here at Murphy removals we have over twenty years of experience. Whether you are moving house or office locally or long distance Murphy removals and storage will ensure that your goods arrive safe and secure. A range of removals and storage services to take the headache out of moving house, all tailored to your personal needs. Our experience, knowledge and personal service help you with a smooth, stress free move.

 54. Pingback: https://kerntyast.flazio.com/

 55. Pingback: https://sekyuna.gonevis.com/three-step-guidelines-for-online-pharmacies/

 56. Pingback: https://gewrt.usluga.me/

 57. Pingback: pharmacy-online.webflow.io