…om att odla nya intressen

Mina fingrar kan knappast klassificeras som gröna. Jag äger inte ens ett grönt nagellack.

Om något så tar jag död på växter som kommer i min närhet. Antingen vattnar jag dem för mycket, eller för lite. Eller inte alls.

Men nu. Nu ska det bli växa av.

Dagens besök på Farmer’s market resulterade inte bara i en hel barnvagn full av grönsaker och ägg, utan också en kartong med örter för utplantering. Jo, det är lite fusk, jag vet, men man måste väl börja nånstans?

Vi använder ju mycket örter i matlagningen. Och nog kan man köpa det på marknaden eller på affären, det kan man visst. Men jag tilltalas av idén om en köksträdgård. Det kan liksom inte bli mer närodlat än så.

Och så luktar det så gott när man drar med händerna över plantorna.

Min längtan efter jord under naglarna kommer knappast från ingenstans. Det är en trend, jag vet. Till och med i Nicke Nyfiken har restaurangen på hörnet en egen grönsaksodling på taket.

Men det är en bra trend. Åtminstone så länge de lever, plantorna.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>