…om att nyårsplanera

Nu har jag inventerat champagneförrådet inför nyårsafton. Lite skralt var det, men en flaska brut réserve från Bereche et fils lyckades jag gräva fram. Borde bli finfint!

Vi var bjudna på nyårsfest, men den var inte av den barnvänliga sorten och vi hade ingen barnvakt. Så vi tackade nej och ska fira hemma istället. Det var nog tur, eftersom båda barnen vaknade med feber idag…

Nu måste vi bara fundera ut vad vi ska äta. Hummer är ju klassiskt men jag är mer sugen på pilgrimsmusslor. Vi åt en trio pilgrimsmusslor förra veckan när vi hade date på Bouchon, och dem drömmer jag fortfarande om. Det gäller bara att hitta på tillbehör som matchar champagnen. Sedan funderar vi på anka, om vi kan få tag på någon. Det har jag faktiskt aldrig lagat och det känns ju perfekt att prova något nytt när det ändå bara är vi. Fast egentligen vill jag ha renfilé med murklor… Lite mer svårhittat, dock. Till dessert hoppas jag på en crème brulée med Sauternes.

Hur ser era nyårsplaner ut?

Share

7 thoughts on “…om att nyårsplanera

  1. Här blir det fest i lagom storlek, både vuxna och barn! Vi hjälps åt med maten, trevligast så tycker jag. Vi ska stå för efterrätten och det blir en fransk chokladtårta med apelsingrädde. Jättegod! Hoppas ni får en trevlig nyårsafton!

  2. Gratinerad hummer, champagne, oxfilé Wellington, Amaronevin… Har anställt en bra kock!
    Gott nytt o pussa snorungarna!

  3. Pingback: …om en äppelsallad | fråga ugglan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>