…om att köra över krönet

Ibland kan jag fascineras av svängningarna.

En dag som började innan dagar egentligen ska börja. Barnskrik i gryningen, följt av gnällighet och matvägran och tvåårstrots. Och så stressande samtal och saker som är mystiskt borta. Och kaffet slut.

Och så sätter jag mig i bilen och kör över backen och så snart jag kommer över krönet så vänder det. Jag ser havet, solen, en familj ute på promenad, grannar som pratar över staketet. Och på radion spelas helgmusik. Sådan där musik med lite för mycket klyschor och taktfast bas för min smak, men som alltid får mig att vilja dansa.

Och plötsligt vill jag dansa.

När jag svänger in på parkeringen vid kaféet där man tänker så bra så ler jag redan.

Och så får jag min latte av tjejen med de tatuerade armarna, och vi pratar om de nya tavlorna som hänger på väggarna. De är ovanligt bra, för att vara kafékonst, och jag vill köpa allihop.

Och sedan sjunker jag ner i den skönaste fåtöljen. Och på radion spelar de sextiotalsklassiker och jag känner att det är så här livet ska vara.

Precis så här.

Share

6 thoughts on “…om att köra över krönet

  1. Och det enda jag kan tänka på när jag läser det där och ser den där bilden är att jag längtar efter VÄRME! Mitt psyke orkar inte med mer snö och kyla nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>