…om att klappa hajar

Ibland tänker jag att jag skulle vilja hemskola mina barn.

(Som om jag skulle ha tålamod för det.)

Och när jag tänker så, då tänker jag att vi skulle göra många studiebesök på museer och andra ställen. Utforska, samtala med människor som vet en massa spännande saker, uppleva.

Som idag.

Vi tittade på maneter och fiskar och kände på sjöstjärnor och klappade en haj. En liten en, men ändå. Och jag lärde mig att vithajar kan döda människor, men de jagar inte människor. Förutom på film då. Det finns andra hajar som beter sig som Hajen-hajarna, men de är inte lika fotogeniska, så de fick inte vara med i filmen.

Och, viktigast av allt, de gillar inte kallt vatten. Här är det kallt vatten. Det känns bra.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>