…om att ha privatkock

Om jag skulle skriva en lista över de viktigaste materiella sakerna i mitt liv så kommer nog mat högst upp. Om man nu överhuvudtaget bör klassificera mat som materiellt (jag hävdar bestämt att riktigt god mat kan framkalla nästintill utomkroppsliga upplevelser, joodå).

Så vi har skaffat kock.

Med två småbarn så kan det ju vara svårt att orka laga mer avancerade rätter än färdigköpta fiskpinnar. Så även om det kan tyckas dyrt med kock så är det ju helt klart värt det!

Närå. I wish.

Men med Syster Yster boende hos oss de senaste två månaderna så har vi ju faktiskt haft det så. Och jag kan ju säga det att omställningen till ett liv utan privat kock kommer att bli tuff.

Helt plötsligt måste vi vispa vår egen majonnäs, koka vår egen buljong, grava vår egen fisk.

Ja, ni hör ju.

Share

6 thoughts on “…om att ha privatkock

  1. Man kunde ju tänka sig att den dära kocken flaxade vidare till andra barnfamiljer…. Det finns en på andra sidan Atlanten som också gärna skulle ha en live-in chef….. Vi har ju höga kusten, jag menar kust som kust ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>