…om att ha en heltidsnanny – utöver förskolan

Apropå barnpassning och normer, förresten. En av mina hemmafruvänner har en nanny som jobbar trettiofem timmar i veckan. Och då går ändå det hittills enda barnet på förskola varje förmiddag, så barnpassningen är utöver det. Eftermiddagar och kvällar. Hon jobbar inte under tiden, absolut inte. Men ibland går hon på bio, för att ‘komma bort lite’.

Och det ses som helt normalt.

Lyxigt, men normalt.

Annars tycker jag inte att det är så stora skillnader mellan samhället här och i Sverige. Men normerna kring barnpassningen – där skiljer det sig verkligen.

Share

2 thoughts on “…om att ha en heltidsnanny – utöver förskolan

  1. Väldigt stor skillnad om man jämför med Sverige – där skulle det nog inte accepteras av omgivningen hahaha :) Men antar? att det “normalt” i delar av USA.

    När umgås denna hemmafru med sitt barn då ? – helger ? :)
    Jag som inte har barn ska väl inte uttala mig ;) … men om jag väl hade skaffat mig en unge så skulle jag nog vilja tillbringa lite tid med den också, vad är poängen med att låta någon annan ta hand om den större delen av tiden fast man själv har möjligheten ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>