…om att ge svar på allt ni vill veta

Varje dag så kommer det in besökare till den här bloggen via sökmotorer. De flesta har sökt på ‘fråga ugglan’ eller liknande, men många vill också ha information om lite olika saker.

Och är man klok som en coffeetablebok så är det väl nästintill ens plikt att försöka svara på de frågorna, tänker jag. Vi vill vara till lags, som Mr Grey sa.

Här är mina favoritfrågor bland dem som kommit in under februari.

Hur bor ugglan?
I ett hyrt litet hus med tre sovrum, tre uteplatser, avocadoträd, citrusträd och en massa agave. Där finns en maffig grill, takfönster och en gasspis, men inte en endaste diskmaskin.

Hur gör ugglan för att anpassa sig?
Ungefär som alla andra skulle jag gissa. Ugglan står nog inte över normer och strukturer, hur gärna hon än skulle vilja.

Vad säger ugglan?
Välkommen hit, lämna gärna en kommentar här nedanför!

Undrar om inte ugglan har några kloka tankar?
Det var en retorisk fråga, va?

Hur säger man uggla på engelska?
Min son kallar mig ‘Mommy’.

Auktionspriser ugglan?
Tyvärr, ugglan är inte till salu. Men hör av dig för all del, man vet aldrig.

Och så några frågor som tyvärr inte handlade om ugglor men som var ganska bra ändå:

Vad säga efter hej?
Forskning visar att det vanligaste är ett ‘hej’ tillbaka.

Vad diskuterar man i en bokklubb?
Relationer, barn och graviditetskrämpor. Jag har hört att en del även pratar om böcker, men jag vet inte om det stämmer.

Vad är super bowl?
En övning i heteronormativitet och sexism.

Vad är diskursiv psykologi?
Åh, får jag den frågan på riktigt? Vem är du underbara människa som ställer sådana fina frågor? Hör av dig med namn och adress så jag får skicka en guldstjärna med posten! (Men jag kan omöjligt svara på det på några få rader, tyvärr. En annan dag. Promise.)

Ok att skrämma barn?
Absolut, det är jättekul. Små barn är ju så formbara. Jag är fortfarande rädd för att gå ner i källaren efter att min farfar skrämde mig med det när jag var liten, till exempel.

Skrämma spädbarn?
Visst. Men du får skylla dig själv. Om man säger så.

Share

8 thoughts on “…om att ge svar på allt ni vill veta

  1. Haha verkar som att folk generellt sett är väldigt intresserade av ugglor :)

    Vi har en sökning i Stökboet som jag och Johan ofta refererar till i olika sammanhang. Det är “dvärg i Hobbit”. Fantastiskt att folk som söker efter det hamnar på vår blogg. Finns en viss risk att de blir besvikna kan jag tänka mig ;)

    • Ja, man undrar ju lite hur de som sökte på till exempel “skrämma spädbarn” hamnade just här. Det känns inte som att jag skrivit så mycket om det…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>