…om att flytta till Sverige

Vi ska flytta. Till Uppsala.

Hem, på ett sätt.

Det känns bra, så klart, men också lite vemodigt. Det är det där med att stänga dörrar. För om vi ska bo där, då betyder det ju att vi samtidigt inte ska bo här. Och jag vill ju liksom bo här också.

Vi har redan börjat bli nostalgiska.

Tänk att vi inte ska sitta på det här fiket och jobba längre, säger vi till varann med allvarliga röster. Tänk att vi inte ska gå på de här gatorna och titta på vitkalkade hus och kakelklädda trappor och kaktusträdgårdar. Tänk att vi inte ska köpa blåmusslor och ahi i hamnen. Tänk att vi inte ska gå på farmer’s market på lördagarna och köpa mandariner och tomater och oliver. Tänk att vi inte ska åka längs Santa Rosa Road och prova pinot noir. Tänk att vi inte ska leka i parken med utsikt över bergen och baseballfälten. Tänk att vi inte ska grilla i solen en vanlig eftermiddag i februari.

Det finns så mycket, så mycket som jag kommer att sakna. Så mycket att jag på riktigt tror att om vi inte flyttar tillbaka till Sverige nu på en gång, då kommer vi kanske aldrig att göra det.

Så. Djupt andetag. Och så börjar vi om, igen.

Share

4 thoughts on “…om att flytta till Sverige

  1. Borta bra men hemma bäst :)
    Ni kommer säkert att känna att det är skönt att komma hem till Sverige, även om här är kallt största delen av året så är här ombonat och mysigt. Och du slipper måla tånaglarna :)

    Ha det fint!
    Och tack för svaret på inlägget i min blogg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>