…om att få del av någon annans skatt

Idag dricker jag kaffe i soffan för att jag vill det, inte för att min kropp skriker efter vila, eller koffein, eller bägge två. Med en bebis ömsom på armen, ömsom bredvid mig, och en hel hög med Food & Wine som väntar på att bläddras i. Tänk, en hel låda tidningar av bästa sorten sprang vi på när vi promenerade nedåt gatan för en stund sen. Någon ville rensa i sin röra just när jag behövde det som mest.

Bästa sortens återvinning.

Och Håkan Hellström sjunger och jag svär att jag aldrig sett stjärnorna tydligare ovanför, och jag läser om hur man inreder vinkällare på bästa sätt och vilket vin som passar bäst till kalkonen på thanksgiving och hur man ska bete sig för att sommelieren inte lite nedlåtande ska fråga tycker du bäst om rött eller vitt när man ber om vintips på finrestaurangen.

Och jag vill laga vartenda recept.

Det kanske jag borde göra, också.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>