…om amning

En kompis länkade en artikel om offentlig amning och det gjorde mig nyfiken på vilka skillnader det egentligen finns mellan amningskulturen i Sverige och i USA. En sak som slagit mig är att de flesta använder amningssjalar här. Alltså en sjal som man använder för att kunna dölja amningen helt, oavsett var man är. Smidigt om man är obekväm med att visa hud, men besvärligt att släpa med sig överallt, förstås. Jag har inte sett så många sådana i Sverige och undrar vad det beror på. Bryr vi oss inte lika mycket om det där med hud och bröst, eller är det en produkt som inte hunnit etablera sig på marknaden ännu?

Share

8 thoughts on “…om amning

  1. det är väl bara så att dom som gör business på föräldrar inte upptäckt möjligheten att sälja amningssjalar än ;) – det säljs sååå mkt som föräldrar/barnen absolut behöver för att bli lyckliga/fullkomliga/goda föräldrar osv – mkt som jag inte hade som barn och mkt som inte fanns/jag inte köpte när mina barn var små – men jag tror det blev folk av oss iaf ;) – å annars så tror jag att det på de flesta håll i sverige inte är så många som bryr sig om att det ammas offentligt – men vänta nu…då kommer det inte att säljas amningssjalar så nog skulle det väl vara skönt att få amma lite undanskymt, under en fantastisk amningssjal som gör amningsstunden så mkt mysigare både för dig och ditt barn…vilken färg och vilket mönster vill du ha ;)

      • handlar inte allt om business…och ffa att få folk att sluta tro på sig egen förmåga så att dom behöver/måste köpa än det ena än det andra…för sin lyckas och fullkomlighets skull ;)

  2. Jag tycker faktiskt att fler i fler skiter i det i Sverige. Det gjorde jag också på slutet. Jag orkade inte bry mig. Det var varmt och jobbigt med alla sjalar omkring sig och bebisen.

    • Eller hur! Jag har inget ‘nursing cover’, orkar inte släpa runt på ett sådant (fast de verkar mycket mer praktiska än vanliga filtar och sjalar, vad jag har sett). Men på sistone har jag fått börja ha en filt över ändå, för Harry är så nyfiken på allt runtomkring att det inte blir något ätande alls annars… ;)

  3. Det har blossat upp en diskussion om just offentlig amning (igen) i Sverige just i dagarna faktiskt. Anna (apans.se) ammade sin fyra månaders bebis i direktsänd morgontv i går och Cissi Wallin diskuterade ämnet på Radio1 idag. Jag har inte hört radioprogrammet men sett reaktionerna på Twitter och de är blandade kan man väl säga. Intressant att det väcker så starka känslor. Kvinnokroppen är så objektifierad och sexualiserad att något så avsexualiserat som amning blir fruktansvärt provocerande för vissa.

    Själv kunde jag aldrig amma mina barn, men jag hoppas att jag hade haft modet att våga amma offentligt om jag kunnat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>