…om hjälpsamhet

Tisdagar är båda-barnen-dagar.

Det skulle kunna vara stressigt, kan man föreställa sig. Men som tur är så är Den Vilde väldigt duktig på att hjälpa till.

Han kan själv han. Herregud, ungen kan säga ‘nej’ och ‘inte’ och ‘Fabian kan’ på tre olika språk. Så han tar ansvar där hemma, det kan man konstatera. Ser till att saker blir gjorda. Att det går rätt till.

Jodå.

Hejarop och spring mamma, spring fort! på promenaden till lekparken på förmiddagen. Väl där kom han fram till att det vore bra om jag drog ner på kaffet, och tog saken i egna händer. Sen kom vi hem och han tog generöst hand om lunchdisken. Vilket innebär att köket liksom automatiskt blir avsköljt, så det var ju bra att få gjort också. Och så klättrade han upp på bänken och försåg sig med eftermiddagsfika. Skönt att slippa tänka på det. Och när det sen var dags för dagens boxpass hjälpte han förstås till med coachningen där också.

Han är alltså personlig tränare, hushållerska och nanny till sig själv, på en och samma gång. Kanske skulle han kunna vara barnvakt om vi vill gå ut och äta middag någon kväll?