…om högtider som överlappar

Sådana här högtider känns det extra märkligt med tidsskillnaden till Sverige. Medan svenskarna äter snittar och korkar upp första flaskan champagne i väntan på årets maffigaste middag så dricker jag kaffe och äter bacon och ägg. Vid tretiden i eftermiddag skypar vi förmodligen in och firar tolvslaget. Kanske skypar sedan mamma in och firar vårt tolvslag, igen, klockan nio på nyårsdagen svensk tid?

Högtiderna fäster liksom i varandra i det lilla överlapp som finns, och man firar tillsammans, fastän man är så långt från varandra.

Det är lite fint ändå.

Så här blir i alla fall årets nyårsmeny, om vi lyckas laga till den med en tvååring som gärna ‘hjälper till’:

Allra först:
Parmesankex och salametti
Champagne

Förrätt:
Halstrade pilgrimsmusslor med äppelsallad, parmesanaioli och potatisfondant med citron
Mera champagne

Varmrätt:
Ankbröst med apelsinsås, vinkokta smålökar och hasselbackspotatis
Pinot noir från Alma Rosa

Dessert:
Chokladkräm med olivolja och havssalt
Port, om det finns något kvar

Gott nytt år, alla!

…om att jobba med en bebis

Uppe med tuppen för morgonmöte.

Alltså, jag jobbar ju inte. Så det är bara på låtsas, det här. Men oj så sugen jag blir.

Man får ju inte riktigt säga det när man är hemma med en tvåmånadersbebis. Men kanske skulle jag försöka börja jobba en dag i veckan efter nyår? Då är han fyra och en halv månad och tar han bara flaska skulle det ju gå, med en bra nanny.

Kanske?

…om att ha pyjamasdag

Väckarklocka har jag inte använt på väldigt länge. Med två småbarn behöver man sällan ordna det där med väckningen på egen hand. Det brukar liksom fixa sig, ändå.

Men idag ställde jag klockan på halv sju för ett inbokat möte. Och klockan åtta vaknade barnen.

Uppochnervända världen.

Idag blir det pyjamasdag med överblivna chokladbollar från igår. Vi testade  den här nutidsklassikern och sa mamma och pappa åt upp allt halloweengodis så det är slut när F morgonrufsig i sin pyjamas frågade efter det. Men han sa bara äta lunch istället.

Och det kan han ju få. Så blir det mer över till mig.

…om bebisar som helt plötsligt inte är bebisar längre

Igår fyllde Fabian två. Vi öppnade paket över Skype, bjöd på cupcakes på dagis och åt pizza och glass med jordgubbar till middag. Och födelsedagsbarnet gick omkring och sa happy birthday och körde flygplan och läste presentböcker och hoppade hoppborg tills han blev alldeles trött, och vi tittade på varandra och sa tänk vad han håller på att bli stor och tror du han är nöjd med sin födelsedag. Och lillebror gjorde som han blev tillsagd och lät Fabian ha sin dag ifred.